Vivid Wise As vann Prix Marcel Laurent 2019


Björn Goop slog till i torsdagens storlopp på Vincennes. Alessandro Gocciadoro-tränade Vivid Wise As spurtade till seger i Prix Marcel Laurent efter snygg styrning från den svenske sulkyfantomen.

Det kryllade av framtida potentiella storstjärnor i startlistan till torsdagens anrika löpning för fyra- och femåringar över 2 100 meter med autostart i Paris. De franska spelarna fastnade för två hästar i den yngre kullen då Falcao de Laurma och Feliciano delade ett knappt favoritskap.

Men respekten i toton var stor även för utmanarna från Italien då Alessandro Gocciadoro selade ut stallets galjonsfigur och flerfaldige storloppsvinnare Vitruvio tillsammans med förvandlingsnumret Vivid Wise As. Och det var den senare, som vann på supertiden 1.08,6 i Cagnes-sur-Mer i augusti, som skulle visa sig bäst i händerna på Sveriges egen Vincennes-specialist Björn Goop.

Körde till spets och släppte
Efter att ha blivit hängande från ytterspår bakom startbilen körde Goop resolut till ledningen, bara för att släppa till Excellent i samma veva som mellantiden för första 1 100 meterna visade snabba 1.09,6. Det blev ett vinnande drag. När utvändige Falcao de Laurma gav upp vid ingången till upploppet kom luckan som gjorde att Goop kunde kosta på sig ett segerleende sedan Vivid Wise As enkelt speedat till första segern på den franska nationalarenan.

Feliciano spurtade vasst till tredjepriset medan Vitruvio inte hade något att ge från andra par utvändigt. Holländske svenskbekantingen Mister F.Daag och Tomas Malmqvist-tränade Current Affair galopperade båda sina chanser kort efter start. Segertiden för Vivid Wise As blev 1.10,7/2 100 meter autostart och belöningen nästan en halv miljon kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.