Vivid Wide As vann Criterium de Vitesse 2020


Vivid Wide As vann i överlägsen stil när nedräkningen till Elitloppet började på allvar i och med Criterium de Vitesse på franska rivieran.

Med exakt tolv veckor kvar till fartfesten på Solvalla luftades flera elitloppskandidater i Criterium de Vitesse vid Medelhavets strand i Cagnes-sur-Mer. Särskilt dramatiskt blev det emellertid inte. Favoritspelade Vivid Wise As kom lättvindigt till ledningen och därifrån stack han undan till mycket enkel seger på kilometertiden 1.09,6 över 1 609 meter med autostart. I sulkyn satt tränaren Alessandro Gocciadoro och loppets förstapris uppgick till 800 000 kronor.

Jarmo Niskanens svenskägde Earl Simon höll stark som tvåa efter ett lopp utvändigt om ledaren och Billie de Montfort spurtade starkt till tredjeplatsen. Startkatapulten Dijon, titelförsvararen i Elitloppet och fjolårstvåa i Criterium de Vitesse, togs lugnt från start och hittade andra par utvändigt. Men han hade inget att komma med och galopperade som slagen på upploppet.

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.