Startlista till Prix des Ducs de Normandie 2019

På onsdag debuterar Björn Goop som kusk bakom franske idolhästen Bold Eagle i ett lopp i Caen. Allt är tänkt som en uppladdning inför ”Örnens” planerade starter i sommar som bland annat ska innehålla ett par lopp i Sverige.

Runt klockan 16.45 på onsdagen går starten av Prix des Ducs de Normandie i franska Caen. Ett voltstartslopp över 2450 meter med cirka 700 000 kronor till vinnaren. Favorit i loppet blir Jean Michel Bazires Aubrion du Gers, världens bästa valack som är klar för Elitloppet. Valacken är titelförsvarare i Caen och kretsen runt Bold Eagle säger till franska medier att man inte räknar med att kunna rå på Bazires häst den här gången.

Ägaren Pierre Pilarski och tränaren Sebastien Guarato ser loppet som en uppladdning inför sommarens bravader som enligt planen bland annat ska innehålla två lopp i Sverige i juli och augusti. Bold Eagle matchas för Hugo Åbergs Memorial på Jägersro tisdagen 30 juli och Åby Stora pris lördagen 10 augusti.

Det blir första gången Björn Goop kör den franske hästen i lopp. Bold Eagle har under våren strukits från ett par lopp där den svenske kusken varit påtänkt att köra.

Startlista Prix des Ducs de Normandie 2019 (2 540 m / volt)
1) Al Capone Jet – Sebastien Ernault
2) Clara du Pontseuil – Pierre Yves Verva
3) Alamo du Goutier – Vincent Hebert
4) Romanesque – Gabriele Gelormini
5) Ange de Lune – Mathieu Abrivard
6) Coquin Bebe – Anthony Barrier
7) Bugsy Malone – Yoann Lebourgeois
8) Django Riff – Jean Philippe Monclin
9) Traders – David Thomain
10) Billie de Montfort – Eric Raffin
11) Aubrion du Gers – Jean Michel Bazire
12) Bold Eagle – Björn Goop

Förstapris: cirka 700 000 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.