Startlista till Finlandia-Ajo 2020


På fredag är det dags för Finlands största internationella lopp. Sprinterloppet Finlandia Ajo – med 75 000 euro till vinnaren – har tre svensktränade hästar i startfältet. Det blev en drömlottning för Double Exposure som fick bricka två bakom startbilen.

På grund av Corona-pandemin så flyttades årets Finlandia-Ajo från i våras till nu på fredag. Då smäller det på Vermo-banan i Helsingfors och klar favorit blir Double Exposure. Daniel Redéns stjärnsto kommer från en imponerande seger i Hugo Åbergs Memorial och fick ett drömläge med spår två bakom bilen för Örjan Kihlström. Peter Untersteiner kommer med Copenhagen Cup-vinnaren Heart of Steel, som vann i övertygande stil i Tingsryd senast efter ett uppehåll för en halsoperation. Han lottades till spår nio och ett dåligt läge fick Jerry Riordan-tränade Zarenne Fas som startar från spår sju bakom bilen. Det stora finska hoppet knyts till Next Direction som segrade i S:t Michel-Ajo i somras på nya finska rekordet 1.08.9.

Däremot har kretsen kring Elian Web lämnat återbud med sin stjärnhäst som inte har känts hundraprocentig i jobben och man ska ta prover för att se vad som inte står rätt till. Den platsen togs istället av Sobel Conway, som ägs av Kari Lähdekorpi. Han äger för övrigt även Cameron Evo i loppet.

Startlista Finlandia-Ajo 2020 (1 609 m / auto)
1) Le Gros Bill – Antti Teivanen
2) Double Exposure – Örjan Kihlström
3) Hotshot Luca – Pekka Korpi
4) Thai Profit – Hannu Torvinen
5) Next Direction – Iikka Nurmonen
6) Lexus Dream – Ari Moilanen
7) Zarenne Fas – Santtu Raitala
8) Cameron Evo – Harri Koivunen
9) Heart of Steel – Peter Untersteiner
10) Sobel Conway – Olli Koivunen

Förstapris: Ca 750 000 kr

Michael Carlsson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.