Marseille vann Earl Beal Jr. Memorial 2019


På förhand handlade allt snack om Marcus Melanders Greenshoe. Men det blev en annan svensk som tog hem nattens storlopp Earl Beal Jr. Memorial i USA. Åke Svanstedt skrällde med Marseille – till 57 gånger pengarna!

Utvandrade svenske travtränaren Marcus Melander har en trio treåringar som utgör den absoluta toppen i den nordamerikanska unghästcirkusen. Gimpanzee var inte med i Earl Beal Jr. Memorial på Pocono Downs i Pennsylvania men det var stallkamraterna Green Manalishi och Greenshoe. Den senare är favorit inför Hambletonian i augusti och han bar ett tungt favoritskap även i nattens uppgörelse. Men han fick nöja sig med andraplatsen efter en ursinnig spurt. Vann gjorde Åke Svanstedt med jätteöverraskningen Marseille, som höll undan med liten marginal efter att ha fått trava i lågt tempo i ledningen.

– Min chans att bli tvåa i loppet var att öppna snabbt och kanske få rygg på Greenshoe. Men han kom aldrig så det var bara att köra i ledningen, sa den svenska topptränaren som för några år sedan flyttade till USA.

Segertiden skrevs till 1.10,0 över 1 609 meter med autostart och segerchecken uppgick till närmare 2,3 miljoner kronor. Tredjeplatsen gick till Green Manalishi men trots två pallplaceringar var Marcus Melander besviken efter loppet.

– Både Green Manalishi och Greenshoe svarade för topprestationer, men detsamma kan man kanske inte säga om kuskarna. De (Tim Tetrick och Brian Sears) var mest sura på Svanstedt, som körde så långsamt i ledningen, men de får väl skylla sig själva. Det är förstås inte dåligt att vara tvåa och trea, men när man har de två favoriterna är det klart att man blir besviken, sa Melander.

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.