Belina Josselyn vann Prix de Belgique 2020


Efter en rad bleka insatser med skor på hovarna har hon omgetts av frågetecken. De rätades ut när bakskorna plockades av i Prix de Belgique. Titelförsvararen Belina Josselyn blir att räkna med även i årets Prix d’Amerique 2020.

Franska ballerinan Belina Josselyn dansade förra året hem Prix d’Amerique som förhandsfavorit. Inför årets kraftprov på Vincennes i Paris har hon emellertid inte visat någonting av värde. Förrän nu.

Mästertränaren Jean-Michel Bazire har enbart startat henne med skor på hovarna under det franska vintermeetinget men med två veckor kvar till Prix d’Amerique tog han bort bakskorna och plötsligt stod det nioåriga stoet att känna igen. Efter att ha backats långt ner i kön rundade Belina Josselyn fältet i tredjespår och krigade ner favoritspelade Enino du Pommereux i en hårt upploppsstrid.

Det var Belina Josselyns första triumf sedan Prix de France i februari och den togs på löpningsrekordet 1.12,6 över 2 850 meter och var värd cirka en halv miljon kronor. I Prix d’Amerique uppgår förstapriset till åtta gånger så mycket. Och då ryker även framskorna…

Inkvalade till Prix d’Amerique 2020:

Prix de Bretagne
1. Davidsson du Pont
2. Chica de Joudes
3. Looking Superb

Prix du Bourbonnais
1. Delia du Pommereux
2. Bold Eagle
3. Billie de Montfort

Prix de Bourgogne
1. Billie de Montfort
2. Bahia Quesnot
3. Vivid Wise As

Prix de Belgique
1. Belina Josselyn
2. Enino du Pommereux
3. Davidson du Pont

Critérium Continental
1. Face Time Bourbon

Prix Tenor de Baune
1. Excellent

Minst 6 av de 18 platser är fortfarande vakanta i Prix d’Amerique och de kommer att tilldelas de startberättigade intressenter med högst startprissumma.

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.