Aetos Kronos vann Solvalla Grand Prix 2020


Frågan var Ecurie D eller Power i Solvallas Grand Prix som avgjorde på fredagskvällen på Solvalla. Svaret blev Aetos Kronos, tränad av Jerry Riordan och körd av Magnus A Djuse.

– Det här är min största seger hittills i karriären, sade Magnus A Djuse.

Power öppnade snabbt samtidigt som Brother Bill kastade sig i galopp kort efter start och Power kunde ta hand om ledningen. Ecurie D. tog sig snabbt fram utvändigt och testade för ledningen efter 400 meter, men Robert Bergh hade inte en tanke på att lämna över täten till favoriten Ecurie D. Magnus A Djuse stressade inte från början med Aetos Kronos och hittade andrapar utvändigt 1500 meter före mål. Första varvet travade på 1.12,9 och 700 meter före mål började Ecurie D. att massera ledande Power och in på upploppet tog Ecurie D. grepp på Power och såg ut att gå mot segern, men Aetos Kronos kom med en mycket stark avslutning som resulterade kort före mål.

– Det var väldigt kul att det gick hela vägen. Det var inget snack alls i dag. Det var roligt att han fick vinna, sade Magnus A Djuse.

Robert Bergh var inte allt för nedslagen efter tredjeplatsen med Power.

– Det blev en tuff inledning och det knäckte honom Han visade den startsnabbhet man saknat och det kan vara bra för utvecklingen. Hästen var verkligen fin för dagen och det går att höja ribban, det är bara ett lopp kvar nu, sade Robert Bergh och syftade på Criterium Continental på Vincennes i slutet av december.

Segertiden för Athos Kronos blev 1.11,6a/2140 meter och belöningen 300 000 kronor. Aetos Kronos var inte ensam om att överraska i V64-omgången som bjöd på flera skrällar och utdelningen sköt i höjden. Till slut lyckades 6 system hitta sex rätt och belönades med 489 000 kronor, fem rätt gav 2 843 kronor och fyra rätt 210 kronor.

Se även dagens V64 resultat fredag 27 november 2020

Magnus Blom, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.