Dagens Dubbel (DD)

Dagens Dubbel

Dagens Dubbel (DD) är en spelform som ATG erbjuder spel på dagligen. Det gäller att pricka in vinnarhästen i två olika lopp som är givna på förhand från ATG. Loppen som ingår i Dagens Dubbel är förutbestämda och är de två avslutande loppen i V64, V65, V75 eller V86. Radpriset bestämmer du själv, du kan spela för så mycket eller så lite som du själv vill, minsta insats är dock 5kr. Dagens Dubbel finns även som Lunch-spel och heter då Lunch Dubbel

Hur vet jag vad det kostar det att spela DD?

Insatsen bestäms som tidigare nämnt av hur mycket man vill spela för, dock minst 5 kronor. Här följer ett exempel för det billigaste möjliga systemet som går att spela på Dagens Dubbel. Ett system för 5kr skulle se ut som följer:

1x1x5 = 5 kr (Hästar DD-1 x Hästar DD-2 x Insats = Kostnad)

Vi använder nu samma modell för ett större system för att visa på principen för hur DD-kostnaden räknas ut. Ett system med fem hästar i DD-1 och 3 hästar i DD-2, med en insats av 50kr skulle det se ut som följer:

5x3x50 = 750 kr (Hästar DD-1 x Hästar DD-2 x Insats = Kostnad)

Hur mycket vinner man?

Dagens Dubbel är en spelform med flytande odds, dvs. oddsen är inte förutbestämda utan sätts efter hur andra spelare lägger sina vad, om flera spelare väljer att spela på samma hästar / kombinationer av hästar i lopp-1 och lopp-2 så kommer oddset att sjunka då alla inte kan vinna, någon måste förlora pengar med för att ATG ska få ihop affärsmodellen. I och med detta så pendlar oddsen för alla olika kombinationer mer eller mindre hela tiden fram till starten av första DD-loppet avgår vilket borgar för att man bör lägga sitt vad så sent som möjligt och hålla ett öga på spelvärdet och oddset till straxt innan start.

Oddsen i dagensdubbel räknas på vad du som spelare får tillbaka på en spelad krona (1 kr), dvs om du får in en DD-komb till oddset 13,26 och har en kupong med insatsen 150 kr så blir din vinst 1 989 kr (odds x insats).

13,26 x 150 = 1 989 kr (odds x insats = Vinst)

Rätta ditt spel på Dagens Dubbel

Du hittar alltid rätt Dagens Dubbel resultat här på SverigeTravet. Klicka dig vidare på länken här innan i texten eller navigera i vår högermeny så hittar du rätt resultat för Dagens Dubbel under kategorin DD Resultat.

28 Comments

 1. Hej!

  Vad står V-odds och P-odds för (förklara gärna i detalj) ?

  Mvh
  Mattias

  Post a Reply
  • Hej Mattias,

   V-odds och P-odds har inget med Dagens Dubbel som spelform att göra. Du hittar dock dessa på ATG i samband med startlistan. Även dessa är flytande odds vilket innebär att oddset kan förändras hela tiden fram till start beroende av hur andra spelare lägger sina vad.

   Post a Reply
 2. Hej,

  Tack för en trevlig trav sida. Läser alltid här innan jag sätter mina spel. Har dock en fråga. Idag spelade jag en DD och fick in båda hästarna. Vad jag inte förstår är hur vinsten räknas ut. Spelade på 5 hästar i DD1 och 6 hästar i DD2.

  Satsade 150kr
  Odds. 10.62
  Utbet vinst på mitt atg spelkonto: 48kr

  ???

  Glad Påsk!

  Post a Reply
  • Hej Erik-Filip,

   Grattis till Dubbeln även om vinsten blev mindre än väntat.
   Om du har spelat med 5 hästar respektive 6 hästar i de olika loppen så har du spelat med 30 möjliga kombination (5×6=30) och för varje kombination har du således satsat 5 kr (30 kombination á 5 kr = 150 kr).

   Så när oddset blir 10.62 så borde du få (10,62 x 5 kr = 53,10 kr) eftersom 5 kr är summat som du satsat per vad. Att du fått ut endast 48kr låter dok underligt, då den summan inte stämmer överens med oddset och insatsen.

   Hoppas detta hjälpte dig i din fråga, glad påsk själv!

   Post a Reply
 3. Hej,

  Tillägg till fg inlägg: Insats var 5 kr (tot 150kr). Antar att antal streckade hästar påverkar utdelningen. Inte lätt för en nybörjare 😉

  Post a Reply
  • Hej Erik,

   Vi listade själva ut detta och ovan bör du se uträkningen men oddset 10,62 stämmer inte överens med 48 kr så om du har fått in detta på ditt ATG-konto så är det något som inte stämmer.

   // SverigeTravet

   Post a Reply
   • Är det inte så att det är en uthämtningsavgift på 5 kr om man hämtar vinsten i en spelbutik?

    Post a Reply
    • Så är det mest troligt men det är bara i det fallet som vinsten har betalats ut av ett ombud, i fallet ovan så står det att han har fått vinsten utbetald till hans ATG-konto och då borde det inte föreligga någon uthämtningsavgift.

     Post a Reply
 4. Jag har svårt att fatta detta med vinst på DD. Enl ert resonemang tidigare så är vinsten spelade kronor gånger oddset.
  Ex: Jag spelar 3+3 hästar och 10 gånger pengarna, alltså insats/kostnad 90 kr.
  Om oddset blir 23,51 – vad vinner jag då? Blir det 90*oddset=2115:90 kr eller blir det 10*oddset=235,10 kr?

  Post a Reply
  • Hej Cina,

   Ledsen om det är otydligt, hur som helst – Din insats är 10 kr per vad. Alltså är din vinst 23,51* 10 kr = 235,10 kr som du vunnit.

   Att du betalar för fler kombinationer (adderar fler hästar) gör att ditt system blir dyrare och påverkar inte vinsten i detta fall.

   // SverigeTravet

   Post a Reply
 5. Hej, köpte Harry Boy Superpåse och fick Dagens Dubbel.
  Hade 3 hästar i varje lopp och enligt kvittot ”DD Harry Solvalla” kostade det 47 kr
  Oddset blev 5,64 och jag fick ut en vinst på 26 kr!?

  Hur kommer man fram till detta?

  Post a Reply
  • Låter som att insatsen per vad på din Dagens Dubbel var 5 kr, dvs. 5 kr x 5,64 och därav fick du ut kaffepengar i form av 26 kr. Att Harry Boy ens tar ut denna favorit-dubbel med den låga insatsen är mer eller mindre ett skämt men det är så ATG jobbar.

   Post a Reply
 6. Är det kl 15 eller 16 senaste tiden för inlämning av DD på lördagar?

  Post a Reply
  • Hej Erik,

   Ca 16:23 är första start av Dagens Dubbel idag så innan dess så ska spelet vara inlämnat. Du hittar starttid och resultat (för dagens omgång av DD) på vår resultatsida för spelformen som du hittar här. God tur med DD-spelet nu.

   // SverigeTravet

   Post a Reply
 7. Kanske en dum fråga men jag fattar inte riktigt; det är flytande odds på DD, är det oddset som var när jag lade spelet som gäller eller kan det ändras i efterhand trots att jag redan har min kupong?

  Post a Reply
  • Hej Fille,

   Det är inte alls någon dum fråga, högst relevant. När du spelar på Dagens Dubbel så ändras oddset fram till dess att starten avgår av Dagens Dubbels första lopp, denna uppdatering av odds sker från ATG konstant fram till start då alla odds blir låsta.

   Så om du lägger ett spel på en kombination vid 12:00 på dagen och DD starten är 16:30 och du då ser att oddset är spelbara 80 ggr insatsen tillbaka så kan denna komma att ändras. Låt oss hypotetiskt säga att det innan värmningarna vurmas hårt för dina hästar från stallet som du spelat på så kan oddset spelas ned till t.ex 15 ggr pengarna. Du kommer då att vinna din insats x 15 och inte x 80 som den möjligen var när du lämnade in ditt vad. Oddset fungerar som när man spelar på ”matchen” hos Svenskaspel om den jämförelsen ger dig mer på fötterna.

   Ovan var att göra ett kort svar långt, det korta svaret är: ”Du kommer inte få det odds som du fick när du spelade såvida du inte lämnar in kort före start.”

   Hoppas detta gjorde det tydligare.

   // SverigeTravet

   Post a Reply
 8. Hej spelade på DD v86 onsdagen den 22e Januari.

  Jag tog en Harry Boy, Fick 2 hästar i första loppet, å 3 hästar i andra loppet.

  Tog en 32kr DD(Harryboy) det står (6×5=30kr) Totalt 32:-.

  Det jag undrar är varför de står 6×5 fast jag bara har 5 hästar?

  mvh Alexander

  Post a Reply
  • Hej Alexander,

   Du har betalat för 6 kombinationer x 5 kr insats per vad och sen 2 kr i inlämningsavgift då du har spelat hos ett ATG ombud. 2×3 = 6. Hade du haft 4 hästar i första loppet och 3 i andra hade du spelat 4×3 = 12 kombination. Man betalar inte per häst utan per kombination. Hoppas detta gör det klarare.

   // SverigeTravet

   Post a Reply
 9. Hej.
  Har beräkningen av DD-oddset nägot att göra med vad som är spelat på ¨Vinnare¨på totalisatorspelet inom dessa 2 lopp?

  Post a Reply
  • Hej Bengt,

   Vad vi vet ska oddset inte stå i relation till vad som spelas på Vinnarspelet, Oddset för Dagens Dubbel lever i sin egen bubbla. Man kan dock tänka sig att hästar som har mycket spel på sig vad gäller vinnare återfinns i den längre odds-regionen vad gäller DD då många tror på just dessa hästar som vinnare i respektive lopp.

   // SverigeTravet

   Post a Reply
 10. Hej igen! Tack för ett mycket bra svar. Nu undrar jag om det finns någon begränsing på antal hästar jag kan välja i ett lopp? Skulle jag rent teoretiskt kunna välja 11 hästar i varje lopp (oavsett hur dumt det än är).

  Post a Reply
  • Hej Fille,

   Visst kan du göra det, det finns ingen begränsning. Du kan spela alla hästar i båda loppen, det kommer dock att kosta därefter.

   // SverigeTravet

   Post a Reply
 11. Hej jag undrar lite om dd,i avd 1 har jag 3 hästar och i avd 2 har jag 2 hästar.och jag fick in den men fattar inte hur mycket jag vann så hjälp vore bra? oddset var 26,32 och det står 6×5=30 kr mvh Stefan

  Post a Reply
  • Hej Stefan,

   Har du spelat 6 kombinationer á 5 kronor kanske, isf kostade ditt spel 30 kronor totalt? Om så är fallet så är din vinst 5 kronor x 26,32 = 131,60 kr. Om du spelat offline så tillkommer säkert någon avgift för att hämta ut vinsten med så du kanske har ca 120 kronor att hämta.

   // SverigeTravet

   Post a Reply
 12. Kalmar18 jan 2020, DD

  DD 1 Odds 19,81

  DD 2 Odds 7,39

  Sammanlagda oddset 68,40 (?)

  Hur kommer man fram till slutoddset??

  Post a Reply
  • Hej Arne,

   DD är ett poolspel och har inget med oddsen att göra. Men många gånger och framförallt när det skräller lite så är DD ett uselt spel som du säkert själv räknat ut vi det här laget. Spelar du 100 kr på detta odds så vinner du 6 840 kronor. Om du istället spelat vinnare 100 kr i båda loppen så hade du först vunnit 1 981 kr och sen hade du spelat dem x 7,39 i andra loppet så hade du haft 14 639 kr – det är såklart inget som ATG gärna pratar högt om. Sen är oddset ofra lägre på dubbelslag, dvs. DD-kombinationer som 2-2, 3-3, 4-4, etc.

   Post a Reply
 13. Hej. Jag fattar ingenting av DD. Jag spelade nu den 4-4 och jag spelade harry boy DD. Jag satsade 100kr med avgift 104 kr. fem hästar i första och två hästar i andra. båda loppen gick in. Och de står rätt kombination 10-7 odds 10,49 Summa 104,00 kr och jag har också fått utbetalt 104kr insatt på mitt konto. Jag trodde de skulle bli 1040 kr. Hur räknar man ut detta???

  Post a Reply
  • Hej Ingemar,

   Du har med andra ord spelat 5 x 2 hästar så har du spelat 10 st möjliga kombinationer á 10 kr x odds = vinst.
   Om du spelat 100 kr på endast häst i vardera lopp, häst 10 i första och häst 7 i andra så hade du fått 100 kr x odds.

   // SverigeTravet

   Post a Reply

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.