Spelskola

Lär dig spela på hästar, i denna kategori så listar vi travspel från ATG som går att spela på och tar även upp exempel för vad det kostar att vara med, hur man rättar sin kupong och även hur man räknar på odds. Letar du efter en sida att rätta ditt spel så rekommenderar vi att du går till våra ATG resultat var du hittar rätt rad för ditt ATG-spel.

26 Comments

 1. Hur ersätts för mig strukna hästar i lopp 5 och 7,, Åby idag

  Post a Reply
  • Hej Thomas,

   Du får använda dig av turordningen om du inte markerat reserver, du hittar turordningen på samma sida som startlistan på ATG.se

   // SverigeTravet

   Post a Reply
   • *Reserver (favoriter?)

    Rättelse drygt ett år för sent 🙂

    Post a Reply
    • Helt rätt (ändrar i orginalmeddelkandet) – reserver ska det såklart stå, 1 månad för sent menar du nog =)

     Post a Reply
 2. Vi tänkte åka till Vincennes. Har du någon förteckning över vilka spelformer de har där?
  Kanske till och med på franska?

  Post a Reply
  • Hej Gösta,

   Tyvärrr har vi ingen insikt i vilka spel som gäller där men vi gissar att det handlar om vinnare / plats / tvilling och trio om vi får gissa – vi har ännu inte haft turen att besöka vincennes.

   De borde även ha något streckspel likt vad vi har här i Sverige (V3,4,5). Vår franska är obefintlig så vi kan inte ens läsa på för att lösa detta åt dig. Vi kan dock tipsa om att bör nog hålla hårt i kupongerna även om du missar loppet till det att resultatet är helt klart – i Frankrike så diskas ofta hästar för oren aktion över upploppet och resultatat kan således ändras efter att hästarna gått i mål i större utsträckning än här hemma i Sverige.

   Post a Reply
 3. finns där en rättningsmall för v86??

  Post a Reply
  • Hej Fredrik,

   Det kommer adderas för framtiden. Just nu håller vi på med arbetet att uppdatera alla landets travbanor. Så snart det arbetet är klart kommer vi att gå vidare med spelskolan och då är tanken att det kommer finnas rättningsmallar och annat under denna avdelning.

   Tillsvidare får du krångla dig fram på ATG.se för detta.

   Mvh // SverigeTravet

   Post a Reply
 4. Hur blir hästarna flyttade vid strykningar, dels i volt, dels vid startbil?

  Post a Reply
  • Hej Hans,

   Vid autostart så flyttas hästarna ned i banan i sitt eget startled. Det finns 8 platser i det främre ledet och om vi ponerar att häst-7 blir struken så få häst-8 dennes plats. Man flyttar aldrig hästar mellan de olika startleden – dvs. häst-9 som står längst ned mot sargen i det bakre ledet kommer aldrig att flyttas till åttans plats om det blir hästar strukna på startledet.

   Vid voltstart så är det sju hästar på start, 1-5 voltar i vänstervarv och dessa flyttas ned i banan om någon av dessa skulle bli struken oberoende av någon annan. Vad gäller springspårshästarna (6,7) vid voltstart behåller sina spår även om häst invändigt (1-5) blir struken. Som hästarna 1,2,3 blir strukna så flyttas häst-4 till bricka-1, häst-5 till bricka-2 och springspåren behåller sina spår (6,7).

   Hoppas detta hjälper dig, det är inte helt lätt att förklara i textform.

   // SverigeTravet

   Post a Reply
   • Liksom att spår 6 och 7 är fast i voltstart gäller även spår 3. Dvs stryks häst 2 så behåller hästen på spår 3 sitt spår.

    Post a Reply
    • Hej ChristerS,

     Är detta verkligen sant undrar vi – detta är inget som vi någonsin uppmärksammat, när ska detta reglemente ha tillkommit, har det alltid funnits månne och att vi helt missat det? Visst är spår-3 ett bra spår i volten men att man skulle få behålla det om invändig häst skulle strykas har gått oss helt förbi. Vi måste läsa på om det här för att inte se ut som ett gäng amatörer, har du någon bra källa på denna information?

     // SverigeTravet

     Post a Reply
     • Fick själv ta på mig dumstruten efter 30 år med trav och villfarelsen att spår 3 följde med ned när spår 1 och 2 stryks. Ur reglementet (se https://www.travsport.se/polopoly_fs/1.575!/menu/standard/file/tavlingsreglemente.pdf):
      Vid strykning flyttas ekipage ner till närmast lediga
      startspår men ekipagen flyttas aldrig från bakre till främre
      startledet.
      – Vid strykning av häst med startspår 1 eller 2 bibehåller
      dock häst med spår 3 detta startspår. Stryks hästarna
      med startspår 1 och 2 flyttas häst med startspår 3 till
      startspår 1.
      – Häst som intagits i program med springspår (startspår
      6 eller 7) behåller detta även om häst med lägre
      startspår i volten stryks, dock ska hästen i startögonblicket
      använda det spår i banan som är närmast häst
      med lägre startspår i volten. På bana som mäter 800 m
      får antalet startande ekipage maximeras till högst tio från
      samma distans. Loppet körs då utan springspår.

     • ChristerS,

      Du har helt rätt – det är vi som helt missat detta och tar självklart med oss detta för framtiden, kommer även följa upp så att detta tillämpas, det här har vi aldrig ens lagt märkt till eller vetat om. Vi drar på oss dumstruten och inser att även vi har att lära om rådande reglemente. Tack och bock för att du delar informationen så att vi slipper fara med osanning.

      // SverigeTravet

 5. Vilka spel kan man spela Harry Boy på ?

  Post a Reply
  • Hej Anders,

   V86, V75, V65 och V64 är alla öppna för Harry Boy spel.

   Edit: Får rätt oss själva här innan någon annan gör det 🙂 Utöver redan nämnda så går även Harry Boy går även att spela på Komb, DD, LD, Trio samt V4 och V5. Så mer eller mindre alla spel går att spela med Harry Boy.

   // SverigeTravet

   Post a Reply
 6. Hej. Vad menas med att man låser vissa hästar i ett lopp. Är inte det attlikna med en spikad häst? Janne

  Post a Reply
  • Hej Jan,

   Ett ”lås” är vanligtvis att man tar två hästar i ett lopp, en spik är att man tar en häst. Man kan även nämna lås som ”tvåhästarslås” och ibland förkommer även ”trehästarslås” som då innebär att man tar tre hästar. Ett vanligt lås handlar dock i grund och botten om att man spelar med två hästar i loppet.

   // SverigeTravet

   Post a Reply
 7. läst att det alltid är 8 startspår i v 75 , är det så eller är det olika på olika banor?

  Post a Reply
  • Hej Bengt,

   Det är alltid 8 startspår vid autostart, vid voltstart är det 7 hästar i bredd och vid Monté är siffran högre vid bilstart då man klämmer in hela startfältet bakom vingen. Montélopp körs dock inte inom V75-spelet än så länge.

   // SverigeTravet

   Post a Reply
 8. Hej !
  Var kan man hitta travprogrammet för V75 som ligger ute i spelbutikerna.
  Skulle vara bra att kunna skriva ut det hemma.

  Post a Reply
 9. Hej Sverigetravet! 🙂

  Skulle vilja veta hur man vet från vilken stad hästen kommer ifrån så man vet vem som är hemmahästen men hittar inte någon sån sida som listar upp hästar, stall och stad

  MVH / Roger och Peter

  Post a Reply
  • Tjena Grabbar,

   Vad vi vet finns inte detta sammanställt i någon lista, vad vi kan rekommendera är dock att kolla upp vilka tränare som är aktiva på vilken bana (om man är osäker) för den aktiva omgången. Du hittar det ofta på de olika banornas tränarlista som t.ex. för Åby så hittar du den här: http://abytravet.se/for-aktiva/tranare/

   I annat fall kan du alltid söka på svensktravsport.se om du är osäker, både på tränare och enskilda hästar.

   SverigeTravet

   Post a Reply
 10. Flyttas hästar från bakre startledet ner till första vid t.ex.2 strykningar

  Post a Reply
  • De flyttas inte från sitt startled utan står kvar bakom även om det stryks hästar i ledet framför.

   Post a Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.