Timo Numos inför GS75 söndag 23 maj 2021


Han har tagit fyra segrar på sex starter och varit överlägsen varje gång vid vinsterna. Nu gör det fyraårige löftet Napoleon Cash comeback efter lång frånvaro och tränaren Timo Nurmos hyllar sin adept.

– Det är en spännande häst och vi siktar på storloppen i höst, säger Nurmos.

Lindesberg är värd för Grand Slam 75 och i söndagens miljonspel selar Timo Nurmos ut ett par intressanta hästar. En av dem är den fyraårige hingsten Napoleon Cash som radade upp fyra raka segrar i fjol. Han var överlägsen varje gång i dessa och vann med krafter kvar. I uttagningsloppet till Kriteriet var han dock inte som bäst och slutade oplacerad. Det blev också hästens sista start för året innan han gick till vila och vinterträning. Han har tillbringat vintern i Normandie vid Utah Beach där han har tränat med flera av Timo Nurmos stjärnhästar. Nu är det dags för första starten sedan åtta månader men räkna med att det är väl förberett i comebacken, även om siktet är inställt på höstens storlopp.

– 1 Napoleon Cash (GS75-3) har vintertränat i Normandie och varit hemma här några månader. Han har fått mycket styrketräning och även gått ett rundbanejobb efter 1.20 som snabbast. Jag tycker att det här är en spännande häst. Han visade i fjol att han är bra men var inte färdig i kroppen då. Det är en stor och rejäl häst och nu ser han mycket finare och bättre ut, säger Timo Nurmos.

– Innerspåret bakom bilen i Lindesberg är inte så bra men det här loppet är inte det viktigaste för hästen. Han är inte toppad på något vis och även om han är mycket tränad så är det i höst som han ska vara på topp. Då siktar vi mot de stora loppen men jag tror ändå att han kommer att göra en bra insats nu. Det blir skor runt om och vanlig vagn, fortsätter Nurmos om fyraåringen som körs av Carl Johan Jepson.

”Är väldigt fint i ordning – men sämre med bakspår”
Solvalla-tränaren har ytterligare en häst med i Grand Slam 75 och det är Deede Star som kommer från en andraplats senast och som tidigare i vår har varit härdad i V75. Nu startar han från spår nio bakom bilen och körs även han av Carl Johan Jepson.

– 9 Deede Star (GS75-6) gjorde ett väldigt bra lopp senast från bakspår. Hästen har fin form men är klart mycket bättre med framspår. Därför var det synd att han nu för tredje gången i rad fick bakspår. Han fungerar sämre då men har i alla fall tränat bra efter senaste starten och är väldigt fint i ordning. Barfota runt om och jänkarvagn igen, säger Nurmos.

Michael Carlsson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.