Svante Ericsson inför GS75 söndag 14 mars 2021


På fredagen vann han dubbelt på V65. På söndag den 14 mars 2021 startar han två till synes chanslösa hästar på GS75.

– Den ena har form nog att skrälla, påpekar formstarke Svante Ericsson.

På fredagen skickade Svante Ericsson Boycott och Deliver till Solvalla och räknade in lika många segrar. Skulle han lyckas göra om bedriften på Eskilstuna på söndagen blir det garanterat jätteutdelning på GS75, där en jackpot förstärker de tre poolerna med över 3,6 miljoner kronor.

Hans duo ser nämligen ut att tillhöra de minst spelade i sina lopp. Extra intressant då att höra om formtränaren tror sig kunna bjuda på en någon ny knall.

– I så fall är det 1 New Song (GS75-6) som man ska passa. Hon är verkligen på gång, säger Ericsson om hästen som senast var ute i ett av de nyinstiftade loppen i Ungdomsserien vilka körs utan totalistator eftersom omyndiga kuskar får deltaga. Resultatet blev ett femtepris.

– Hon gick väldigt fort till slut då, jag hade 1.12 sista 500 på min klocka, men det var för långt fram. Tyvärr var hon spänd bakom bilen och tappade mycket mark från början. Jag vet inte varför, hon har klivit iväg mycket bättre än så förut.

Skulle det vara aktuellt att köra i spets om hon kliver iväg så bra?

– Det skulle det absolut vara, men så snabb är hon inte. Det är nog en chans på hundra att hon håller ledningen.

Enligt de tidiga strecken har hon ungefär en chans på hundra att vinna loppet också, håller du med om det?

– Nej, det gör jag inte. Den chansen är mycket högre. Skulle hon få tredje inner och lucka så kan hon absolut kunna skrälla, det tror jag i alla fall.

”Känns mycket bättre nu”
Lika optimistisk är inte Ericsson kring sin egen styrning 1 Lilja le Soleil (GS75-5) som var långt slagen i alla sina tre starter som treåring och nu återkommer efter lång vila. Men några positiva saker finns det ändå att ta på.

– Hon var en jättebesvikelse förra året och gjorde ingenting rätt på banan, men hästen har mognat över vintern och känns mycket bättre nu, säger Ericsson som inte är främmande för att prova i ledningen.

– Skulle vi lyckas hålla spets så är det väl bara att köra där, men man vet inte med henne, hon kan lika gärna vända åt andra hållet. Hästen är väldigt speciell och springer i en annan värld ibland.

Hur är hon förberedd tempomässigt inför comebacken?

– Jag har kört 1.21/2 600 meter som snabbast och det är väl rätt så starkt för det här fältet. Men, som sagt, jag vågar inte ha några förhoppningar innan hon visat bättring på tävlingsbanan, säger Svante Ericsson som avrundar med en sista rapport kring stallets stjärna Phoenix Photo inför dennes start i V75 på lördagen:

– Han har varit fin i veckan så formen sitter där. Nu hoppas vi att underlaget blir passande så att vi kan rycka bakskorna. Det ska bli spännande.

Robin Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.