Svante Båth inför GS75 söndag 4 augusti 2019


Svante Båth är alltid att räkna med i de stora treåringsloppen. Kvalen till korta E3 är inget undantag. Kvalen som förgyller veckans GS75 som avgörs på Bergsåker.

Det är dags för kval till korta E3 över sprinterdistans och Svante Båth har ett imponerande cv i både sto och hingstklassen. I stoklassen har Solvallatränaren två raka segrar genom No Matter (2018) och Calamara´s Girl (2017).

I hingstklassen hela sex segrar genom åren: Capitol Hill (2017), Labero Broline (2011), Kung Lavec (2005), Luxury Ås (2003), Malabar Circle Ås (2002) och Staro Showbiz (2001). I år har Svante Båth fyra hästar till start i kvalen, två hingstar och två ston.

Först ut är Global Adventure (GS75-1) som vunnit tio av tolv lopp hittills i karriären. Hingsten vann sitt försök till långa E3 men galopperade sedan i finalen och är ute efter E3-revansch.

– Han var strålande fin senast och det var verkligen en femstjärnig insats. Allt verkar bra även efteråt och det känns som att jag har honom där jag vill inför den här uppgiften. Motståndet är tufft men min har aldrig förlorat felfritt och jag tror att det är stora möjligheter att det är så även efter loppet. Det blir skor runt om och vanlig vagn, skriver Svante Båth på sin hemsida.

Inledde med tre raka
Mellby Hope (GS75-2) inledde karriären med tre raka segrar men sedan har det strulat en del för stoet.

– Hon har inte varit som bäst på slutet och vi har åtgärdat henne inför den här starten. Jag hoppas att hon är sig själv nu men hon är ett frågetecken även för mig. Kapacitetsmässigt duger hon annars bra och löper hon upp till sitt kunnande då hon mycket väl ta sig vidare till final. Skor runt om.

Global Avenue (GS75-4) har aldrig varit sämre än tvåa i felfritt lopp, men kommer från två raka galoppmisslyckanden.

– Hon är uppfräschad efter senaste starten och känns nu pigg och fin i jobben igen. Hon har mycket inombords och kort distans ska passa henne fint. Läget är naturligtvis besvärligt men jag har ändå förhoppningar om att hon ska kunna ta en finalplats. Skor runt om, informerar Svante Båth.

Alien Kronos (GS75-5) var bland annat fyra i långa E3 och har tjänat 762 500 kronor hittills i karriären och hela tiden mött de bästa.

– Han var inte helt hundra senast och felade då i den snabba avslutningen. Vi har fräschat upp honom efter den starten och nu känns han som vanligt i jobben igen. Han har tidigare visat att han står sig väl mot de jämnåriga och från det här läget tycker jag att han ska ha en bra platschans. Inga ändringar, barfota fram.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.