Kenneth Haugstad inför GS75 söndag 23 augusti 2020


I samtliga 43 starter i åttaårige Heavy Sounds karriär har Kenneth Haugstad suttit bakom. Inga ändringar i The Owners Trophy på Solvalla på söndag.

– Hästen är bra och jag kör åt en tränare i toppform – Daniel Redén är totalt överlägsen för dagen! säger Haugstad apropå onsdagen på Solvalla där kollegan vann både Jubileumspokalen och EM för ston.

10 miljoner garanteras som vanligt en eventuell ensam vinnare med sju rätt på Grand Slam 75. På söndag på Solvalla finns det dessutom extra mycket på spel efter sjurättsjackpoten i Tingsryd förra söndagen med nästan fyra miljoner extra fördelade i de tre vinstpoolerna. Solvallas arrangerar hästägarföreningens dag på söndag där avslutande The Owners Trophy (avdelning 7) lockar med 200 000 kronor till segrande häst.

Kenneth Haugstad blir betrodd med Heavy Sound trots ett stängt spår nio på 20 meters tillägg. Åttaåringen var med i elitloppet förra året då något blev fel och en mystisk skada drabbade. Efter 14 månaders frånvaro slog Heavy Sound till direkt med seger i comebacken i Eskilstuna i mitten av juli. Kenneth Haugstad körde i vanlig ordning.

– Det blev ett väldigt lämpligt lopp åt honom med 1.15,0 första varvet. Det är klart att han ska vinna då. Han var väldigt fin, pigg och glad. Det var roligt att köra honom igen, säger den relativt nyblivne tränaren på Solvalla.

Kenneth Haugstad började ”hänga” med Heavy Sound under tiden hos Roger Walmann. När Daniel Redén tog över träningen fick norrmannen fortsatt förtroende av ägaren Lennart Ågren. Hos Walmann blev det seger i en E3-final och en andraplats i Svenskt Travderby 2016 bakom Readly Express. Hos Daniel Redén fortsatte Haugstad och Heavy Sound att skörda med en plats i Elitloppet förra året.

Efter Heavy Sound långa skadefrånvaro skulle en seger i söndagens The Owners Trophy vara ett bevis på att den sjufaldige miljonären är tillbaka på allvar.

– Jag tycker att jag har en spännande uppgift på söndag. Bakspår på tillägg är rätt så bra tycker jag. Hästen kan ju verkligen avsluta och nu kan jag köra honom i ryggar förhoppningsvis. Han går ju inte bara bra i ledningen. Heavy Sound är väldigt, väldigt vass på en speed och ska absolut räknas.

Senast var ni med i Rättvik V75 i loppet Diamanten vann men kunde inte nyttja innerspåret. Heavy Sound är startsnabb men kunde inte alls vara med när bilen lämnade?

– Det var väl ingen som kunde öppna från innerspår den dagen. Väldigt konstigt faktiskt, med en vinge som slog tillbaka på något sätt. Men skit samma, det är nytt lopp nu. Daniel var inte nöjd med Heavy Sound då och tyckte att det var någonting om fattades. Hästen var lite konstig efter loppet också. Det var ju väldigt varmt i Rättvik och jag tycker att han gick helt okej och det blev ett omöjligt lopp för oss.

Vad säger tränare Redén om Heavy Sound inför söndagen?

– Daniel är jättenöjd med honom. Han har fixat till hästen efter och tror på honom. Tränaren har ett stall i toppform i alla fall.

Ja, du kör åt landets hetaste travstall som vunnit Sprintermästaren, Hugo Åbergs Memorial, EM för ston och Jubileumspokalen under sommaren.

– Det är fantastiska framgångar, det är helt sjukt alltså! Jag har pratat med Daniel efter onsdagen och gratulerat. Jag är kraftigt imponerad, han är totalt överlägsen för dagen.

Spela stall i form heter det och på söndag kan Heavy Sound dra in mera guld, eller vad tror du?

– Som jag ser på det så är det en spännande uppgift. Men lätt blir det så klart inte med sp många bra framför. Han är bra bakifrån och speedade ju enormt fort i Gävle till exempel förra våren då han tog sin plats i Elitloppet i Prins Daniels lopp. Samma höst klev han bara runt dom i Frances Bulwarks lopp på Valla, då han bara lämnade Makethemark exempelvis. Det glömmer man aldrig, säger Kenneth Haugstad.

Mikael Wikner, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.