Julian McLaren inför GS75 söndag 20 september 2020


Stortävlingar på hemmabanan. Då plockar Bro Parks Julian McLaren ut tre hästar från det egna stallet och bjuder dessutom på en egentränad vinnare i lopp tre som ligger utanför huvudspelformen GS75.

– Manassas mår fantastiskt bra för dagen och får han bara ett normalt lopp ska han ha bra chans att vinna detta, säger Julian.

Stall Julian McLaren har haft ett bra år på tävlingsbanorna och även om undertecknad inte vill jinxa slutfasen av säsongen ser han ut att gå mot ett rekordår.

– Stallet har haft ett bra år och tagit ett gäng fina segrar samtidigt som segerprocenten legat på en bra nivå. Jag tycker att vi visat att även en mindre tränare utan riktiga auktionsdyringar i stallet kan vara med och hugga i de tuffaste sammanhangen, säger McLaren.

Julian ser också med tillförsikt fram emot slutfasen av säsongen samt kommande år.

– Hästarna ser ruggigt fina ut för dagen och i mina ögon är det fortfarande en stor del kvar av säsongen. Flyter det på som det gjort hittills under året hoppas jag att vi slår fjolårets rekordår.

– Det ser dessutom lovande ut även över tid då jag är väldigt nöjd med det material som står till förfogande i boxarna för dagen, berättar Julian.

”Kan mer än visat”
Manassas (lopp 3) har vi redan i ingressen konstaterat att Julian har väldigt stor tilltro till inför söndagen och dessutom plockar han ut två hästar inom ramen för GS75.

– För Mr Kygos (GS75-3) del är det bara att dra ett jättestort streck över starten senast – det mesta som kunde bli fel gick fel den dagen. Hästen var i alla fall ursäktad och formen ska vara god inför söndagen.

– Nu ska han ut i en handicap och marginalerna är små, men jag blir inte förvånad om han dyker upp bland de tre främsta. Däremot kan det kanske bli tufft att räcka hela vägen till seger, men en bättre slant ska han absolut kunna lösa.

– Utrustningsmässigt blir det sidoludd på för hans del. Han har emellanåt tävlat med blinkers, men vi testar sidoludd igen, berättar Julian.

Hans andra bidrag inom GS75 återfinns i avslutningen i form av In Vero We Trust som går ut i penningstinna Lanwades Stud Stakes med en samlad prispott om 664.000 kronor.

– För hennes del blev jag givetvis missnöjd när jag såg att vi dragit bricka 14. Jag hade trott på ett mindre fält, men nu blev det 15 hästar och då hade vi så klart helst stått bättre till.

– Hon ställs dessutom mot Skandinaviens bästa ston vilket kryddas med några utländska gäster varför det inte går att tro på seger.

– Däremot tror jag knappast heller att de springer ifrån henne. Den här hästen kan mer än hon visat på tävlingsbanan hittills och jag vill poängtera att hon sprungit samma tider som Silent Night under samma tävlingsdagar, men då har de gått ut i olika löp, konstaterar ”Julle”.

Tre spikar
McLaren har fler galoppsträngar på sin lyra än att bara träna hästarna. Han syns också frekvent i rutan som såväl programledare som galoppexpert och har givetvis grottat ner sig i söndagens omgång.

– Jag tycker att det finns tre starka spikar att luta sig emot. Duca di Como har en träningsrunda i GS75-1 och bara vinner Tattersalls Nickes Minneslöpning likt han gjorde i fjol.

– Den roliga spiken är tveklöst på Thunderey i Svealandlöpning tillika GS75-4. Detta är en undantagshäst som har samma pappa som Silent Night i form av Night Of Thunder. Wido Neuroth har dessutom haft ruggig snurr på sina tvååringar i år och Thunderey har faktiskt redan vunnit lopp på Bro Park med fyra längder denna säsong. Jag tror på samma visa igen.

– I huvudlöpningen Stockholm Cup tror jag att det blir ungefär lika dramatiskt som i fjol. Då vann Square de Luynes med nio längder och hästen är knappast sämre i år, spekulerar McLaren.

I köpartagen
Det är inte bara fin sport på tävlingsbanan under helgen utan McLaren har ytterligare en höjdpunkt att se fram emot.

– På lördag är det dags för åringsauktion och då ska jag förhoppningsvis fylla på stallet med några spännande hästar. Jag har haft en del förfrågningar kring att göra en andelshäst och planen är att inhandla en eller två hästar i helgen som vi sedan säljer i andelar.

– Är någon som läser detta sugen på att haka på en andel är det bara att höra av sig, avslutar Julian.

Robin Malmgren, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.