Joakim Elfving inför GS75 söndag 20 juni 2021


Efter andraplatsen i debuten har han radat upp fem raka segrar och imponerat stort. Nu hoppas Joakim Elfving att hans treåringsstjärna Incase of Fire ska kvala in till E3-finalen.

– Intrycksmässigt var han finare än någonsin tidigare. Jag måste tro på en jättebra chans, säger Elfving.

Grand Slam 75 avgörs i Eskilstuna och det är uttagningslopp till E3 i samtliga lopp på miljonspelet. En härlig duell kan det bli i den andra avdelningen där Robert Berghs snackhäst Borups Victory och Joakim Elfvings topptravare Incase of Fire återigen drabbar samman. Senast de möttes var för två starter sedan och då klädde Incase of Fire av Borups Victory från dödens och imponerade oerhört. Nu kan det på nytt bli samma upplägg då Borups Victory har spår invändigt av dessa två.

– 5 Incase of Fire (GS75-2) är en väldigt effektiv häst som är snabb och stark. Dessutom verkar han ha en ruskig inställning. När han besegrade Borups Victory efter att denne fått bestämma i 1.19-tempo första varvet var imponerande. Min häst avslutade 1.10 sista varvet och kunde plocka ner ledaren. Det var väldigt bra gjort, säger Joakim Elfving.

– Senast var han smått överlägsen och även om det blev en promenad i parken så rörde han sig bättre än tidigare. Just intrycksmässigt såg han finare ut än han har gjort tidigare i loppen. I träningen efteråt känns han precis som förut och där är det ingen skillnad.

– När vi hade spåren bredvid varandra näst senast så tog ju Borups Victory en längd på min häst och nu är vi utvändigt så det är stor risk att min får gå i dödens igen. Men så bra som han har varit måste jag tro på en jättebra chans. Jag har inte sett botten i honom och vi ändrar ingenting, säger Elfving.

”Är snabb ut och hoppas på ledningen”
Romme-tränaren har ytterligare en häst till start i E3-kvalen och i Grand Slam 75. Det är Conch On Inn i den fjärde avdelningen som tog tre raka segrar i våras och som därefter blev tvåa innan han galopperade senast.

– 3 Conch On Inn (GS75-4) hade varit lite förkyld inför senaste starten på Bergsåker och var inte på topp där. Han blev snabbt frisk och har fått träna flera pass efteråt och känns väldigt uppåt i jobben. Det är en fin häst med en bra inställning och han är rätt så snabb ut. Jag hoppas att han kan komma till ledningen och när hästen nu känns så bra så tror jag på en finalplats. Vi ändrar ingenting där heller.

Michael Carlsson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.