Jaakko Alamäki inför GS75 söndag 16 februari 2020


Bottnas Easy Cash har tänt till rejält i sin nya regi och tog en övertygande seger senast. Nu tror Boden-tränaren Jaakko Alamäki att det kan bli en ny hemmaseger i dubbeljackpoten på Grand Slam 75.

– Han ska kunna vinna det här loppet, säger Alamäki.

Vi har en högintressant Grand Slam 75-omgång framför oss på söndag. Det är dubbeljackpot med sju miljoner kronor i potten, och som vanligt väntar det 15 miljoner till den som blir ensam vinnare med sju rätt. Tävlingarna avgörs i Boden och det är isbana som gäller och fördel för hästarna som är vana att tävla med långa broddar i skorna.

En sådan häst är Bottnas Easy Cash som är knapp favorit i GS75-avslutningen. Han har gjort tre starter för sin nye tränare Jaakko Alamäki och efter en startgalopp i debuten blev hästen tvåa i V75 i Umeå på juldagen. Senast blev det seger via ett rejält slutvarv i spåren.

– Bottnas Easy Cash (GS75-7) är jag mycket nöjd med. Han gjorde ett bra lopp i Umeå och hade lite tapptrav i sista sväng, där isen var som bortspolad. Jag kunde inte köra för fullt men hade varit tvåa i vilket fall som helst. Hanna Olofsson hade vunnit loppet oavsett med Mr Sånna, säger Jaakko Alamäki.

– Senast när han vann i Boden var han ännu bättre. Hästen hade inte fått så mycket tempojobb inför Umeå och hade mestadels gått gammeldags vinterträning. Han var förbättrad med loppet i kroppen och känns minst lika bra i träningen efteråt. Han visar i och för sig inte så jättemycket i träningen och gör bara det han ska. Hästen är lite bekväm av sig.

”Är jättenöjd med honom – tål att göra jobb själv”
Bottnas Easy Cash har spår nio bakom bilen i den avslutande avdelningen över distansen 2140 meter. I en vidöppen och minst sagt spelvänlig omgång kan hästen vara en chansspik.

– Jag tycker att han ska kunna vinna loppet. Det är en bra häst och jag är jättenöjd med honom. Om det inte strular från det här läget så ska han vara med och strida om segern. Han visade senast att han kan göra lite jobb själv också. De sa att hästen varit ojämn i tidigare regi men det är inget som jag har märkt något av.

– Isbana går bra även om det inte är något plus för honom. Jag tror att han kommer att bli ännu bättre när han kan springa barfota framöver. Det blir inga ändringar, helstängt huvudlag och aluminiumskor runt om, säger Jaakko Alamäki som även meddelar att stallets andra häst Labero Broline i den sjätte avdelningen inte kommer till start.

– Han har åkt på en karledsinflammation och kommer att strykas, säger Jaakko.

– Däremot kör jag även Quartam de Caelo (GS75-1) och det är ingen tokig häst. Jag tycker att man ska plocka med honom i ett öppet lopp för har han en bra dag är det inte omöjligt att han kan skrälla. Jag vann med honom i Torneå i fjol och då slog han bra hästar. Han har ofta varit med bland de tre främsta och helt omöjligt är det inte med ett vettigt lopp.

Michael Carlsson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.