Daniel Redén inför GS75 lördag 26 juni 2021


Midsommarhelgen står för dörren och som traditionen kräver körs V75 på söndag. Lördag är därmed vigd åt GS75 i Rättvik och där väntar högklassig travsport – att avnjuta när kroppen återhämtar sig från grodhopp och andra midsommaraktiviteter.

I den mån coronapandemin tillåter ska det till helgen majas stänger, hoppas groda, knapras sill och kanske luktas på en välkryddad nubbe. Och så ska det köras trav. På självaste midsommarafton arrangerar både Hagmyren och Årjäng fina tävlingar och Kalmar står som vanligt värd för söndagens V75.

Däremellan bjuder midsommardagens GS75 i Rättvik en härlig blandning av unghästar och äldre elit. Fyra Breeders’ Crown lopp fullproppade med tre- och fyraåriga talanger ska avgöras och dessutom körs 66:e upplagan av Midsommarloppet. Formstarke Milligan’s School jagar tredje raka segern i den anrika uppgörelsen och hemmahästen tillika evighetsmaskinen On Track Piraten kan ta sin fjärde seger i loppet.

Men det är många om budet och knappast någon skulle bli förvånad om team Redén-Kihlström står som vinnare när dammet har lagt sig. Deras vapen är Sorbet (GS75-6), som inte har tävlat sedan han slutade tvåa i en deltävling i Paralympiatravet 1 maj.

– Sorbet blev rejält sjuk efter den senaste starten i Örebro. Nu har han tränat på ett tag och han gick ett skarpare jobb förra veckan och såg fin ut, säger Daniel Redén till stallzet.se.

Solvallatränaren höjer emellertid ett varningens finger för att den tioårige hedershästen knappast kommer till Dalarna med toppform.

– Han brukar gå bra efter uppehåll, men nu när han har haft 40 graders feber så behöver han nog ett lopp för att hitta formen.

Med Stochampionatet i sikte
Sorbet får sällskap till Rättvik av två talangfulla damer. De startar i varsitt Breeders’ Crown-lopp och slutar de band de sex främsta är de garanterade plats i höstens semifinaler. Först ut är treåriga Glamour Rain som vunnit tre av fyra lopp så här långt.

– Glamorous Rain (GS75-3) har gjort allting rätt hittills. Startspåret gör inte så mycket den här gången. Det viktigaste är att vara bland de sex för att kvala in så hon får spurta till slut. Jag hade lättat henne i balansen senast och det fungerade bra så det blir inga ändringar. Skor runt om, vanlig vagn, öppet huvudlag, säger Daniel Redén.

Ett år äldre Honey Mearas (GS75-7) har inte tävlat sedan hon skar mållinjen som tvåa i Drottning Silvias Pokal 8 maj. Hon lottades precis som Glamorous Rain till spår tolv bakom startbilen och därmed är Daniel Redéns segerförhoppningar dämpade även med henne. En häst av hennes kaliber, med tio pallplaceringar och sex segrar på 14 starter, kan emellertid aldrig räknas bort.

– Honey Mearas fick det lite lugnare någon vecka efter finalloppet senast. Därefter har hon tränat på som vanligt och känns bra. Hon ska ha det här loppet i kroppen inför uttagningarna till Stochampionatet. Hon får spurta till slut och få form inför nästa lopp. Barfotabalansen vi provade senast fungerade bra, men vi sparar hovarna till nästa lopp.

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.