Summering av GS75 söndag 11 oktober 2020


Spänstig och löpsugen. Unghäststjärnan Coin Perdu svarade för en mycket positiv comeback efter dryga två års frånvaro från travbanorna.

Rättvik bjöd på en favoritparad på GS75 som avslutades med två spännande femfaldiga miljonärer göra comeback. Coin Perdu hade inte startat på drygt två år, senaste starten var uttagningsloppet till Svenskt Travderby 2018.

Nu var det dags för comeback efter ett långt skadeuppehåll för Svante Båths talang som alltså tjänat drygt 5,1 miljoner kronor på 16 starter i karriären. Sexåringen såg mycket fin och löpsugen ut och han löste uppgiften med 60 meters tillägg över lång distans utan problem.

– Jag är mest glad att han gick i mål bra i handen och med jättefin spänst. Det är en superhäst, så stark som han kändes jag vet jag inte om jag känt innan, men jag har samtidigt dåligt minne. Jag är jättenöjd med hur stark han kändes, sa segerkusken Erik Adielsson.

Coin Perdu travade 1.13,9 över distansen 2700 meter voltstart i comebacken. Sauveur som inte startat på drygt tre år och tioåringen inledde med startgalopp. Tioåringen fick sedan ett tufft lopp med tidigt avancemang fram utvändigt ledaren och han tröttnade i sista kurvan och kom i mål som oplacerad.

Sju rätt på GS75 gav 285 kronor. Det blev ingen utdelning på varken sex eller fem rätt och de pengarna går vidare till en dubbeljackpot på GS75 nästa söndag på Axevalla.

Se även dagens GS75 resultat söndag 11 oktober 2020

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.