Summering av GS75 måndag 5 april 2021


40 meters tillägg från start. 30 meter före i mål. En löpsugen Doctor Doxey Zenz imponerade stort på hemmaplan i comebacken när GS75® avgjordes på Hagmyren.

Hagmyren-tränaren Mathias Andersson är uppfödare, ägare, tränare och kusk till Doctor Doxey Zenz och han var minst sagt nöjd sedan hans ögonsten svarat för en mycket imponerande comeback på annandag påsk. Den åttaårige hingsten dominerade GS75-4 efter en offensiv styrning från 40 meters tillägg över grunddistansen 3 140 meter och redan efter 700 meter satt Doctor Doxey Zenz i ledningen.

– Min plan var att försöka sitta i ledningen efter 500 meter, så det vart ganska ungefär så, det vart klockrent, sa Mathias Andersson.

Doctor Doxey Zenz såg löpsugen ut hela vägen och vann med 30 meters marginal ner till tvåan Tasteofchocolatier. Segertiden blev finfinas 1.15,0 över distansen 3 180 meter voltstart.

– När han väl funkar då funkar han. Det är en fantastisk häst alltså. Det här var väldigt skönt för hela fjolåret var det ett bakben som strulade, egentligen hela säsongen, tycker jag, vart lite halvfiasko. Nu har vi jobbat stenhårt med det, sa Mathias Andersson som bjöd på en segergest sista biten över upploppet.

– Han är egentligen väldigt lugnt jobbad och jag hade inte tänk att starta honom än på en månad, men han kändes så fin så jag tänkte hemmaplan…att han skulle få det här som ett jobb, det var liksom planen. Han var inte vässad för fem öre.

17:e segern i karrären
Vässad eller ej så var det en imponerade prestation över stayerdistans. Mathias Andersson avslöjade även att han drömmer om ett visst lopp på Solvalla sista helgen i maj.

– Jag hade jättegärna velat starta honom i Harper Hanovers lopp för han står kanon inne där, så där tror jag att han skulle hävda sig jättebra. Men frågan är om poängen kommer att räcka dit, det är ett krux då.

Segern var den 17:e i karriären på 84 starter och totalt har Doctor Doxey Zenz tjänat 1 713 400 kronor.

– Han betyder allt liksom, det är på grund av honom man jobbar dygnet runt i princip. Det är som en dröm, jag har fött upp han själv och gjort i princip allting från dag ett. Det är en häst man lever med hela tiden, det är så himla häftigt alltså, sa Mathias Andersson i TV12.

Ulf Ohlsson inramade GS75 med två favoriter: Öystein Tjomsland-tränade Frivoll Galilei i GS75-1 och Svante Båth-tränade Bolt Kronos i GS75-7. Omgångens skräll svarade 31-oddsaren Tåga Ryker för i GS75-5 tillsammans med Ingvar Nyberg. Gunilla Lindström tränar.

Övriga vinnare inom GS75 var L.G.Boko (Lars-Göran Söderberg) i GS75-2, Järvsö Ola (Mats E Djuse/Jan-Olov Persson) i GS75-3 och Cuenca (David Grundmann/Jörgen Westholm) i GS75-6. Sju rätt betalade 32 706 kronor, sex rätt 258 kronor och fem rätt 33 kronor.

Se även dagens GS75 resultat måndag 5 april 2021

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.