Dubbelt upp på Stryktipset
Lördag 19 januari 2019

Thunder Snow vann Dubai World Cup 2018

Det blev hemmaskräll i årets upplaga av Dubai World Cup. Thunder Snow dominerade loppet i front på banrekordet 2.01,38.

Får åttonde gången i historien lyckades hemmatränaren Saeed bin Suroor frälsa publiken och arrangörerna i det som länge var världens högst doterade hästkapplöpning. Fjolårets derbyvinnare från samma tävlingsdag Thunder Snow visade sig överlägsen sina mer meriterade konkurrenter då han drog till front för jockeyn Christophe Soumillon och närmast utklassningsvann på den snabbaste tid som noterats sedan loppet flyttades till då nybyggda Meydan Racecourse 2010.

– Jag vet inte om det var Sheikh Mohammeds dotter, men det var en liten flicka som sa till mig inför loppet ”Det är en liten bana, kan du ta ledningen så vinner du”. Ingen försökte utmana mig och det kändes bra hela vägen. Hästen är en väldig talang, men det sitter i huvudet på honom om han vill tävla. I Kentucky ville han inte, men idag var han i fantastisk form och då är han en riktig champion, sade segerjockeyn och refererade till fjolårets Kentucky Derby då Thunder Snow vägrade springa och togs ur loppet efter att ha uppträtt som en rodeohäst.

Den här lördagen var det emellertid ingenting som kunde stoppa fyraåringen som avverkade de 2 011 meterna i rekordfart och lämnade andraplacerade totofavoriten West Coast med nästan sex längder. Segerchecken på motsvarande 50 miljoner kronor är den för närvarande näst högsta inom hästkapplöpning, bara toppat av det nyinstiftade Pegasus World Cup i USA där hästägarna själva står för prispengarna.

Robin Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *