Svensk dubbel i Dubai


Svensk galoppsport skördade en stor framgång i Dubai på torsdagen. I ett lopp på den mäktiga banan Meydan vann svensktränade Plata O Plomo före Jägersokollegan Stricker.

Loppet lockade med ett förstapris på en miljon kronor och den feta segerchecken lade Plata O Plomo hovarna på genom en fenomenal spurt. Den Susanne Berneklint-tränade sexåringen fick en bra start men såg genom kurvan i det närmaste avhängd ut bakom tätkvartetten. Det var en synvilla. På upploppet fick ridande Carlos Lopez bra fart på sin springare som i en ursinnig slutstrid med Francisco Castro-tränade Stricker (Elione Chaves) bärgade segern.

– Jag är nöjd med att Carlos inte gick med i den hårda öppningen. De fick en bra start och det såg ut som Plata O Plomo skulle ta ledningen men Carlos backade ner honom. Sedan bara flög de förbi! Otroligt! kommenterade Susanne Berneklint loppet till svenskgalopp.se.

Stricker fick drygt 300 000 kronor för andraplatsen och hans tränare var överväldigad av prestationen.

– Jag är otroligt stolt över min häst! 400 meter kvar kunde jag knappt tro mina ögon. Han gav allt han hade. Det här är det bästa som kunde hända skandinavisk galoppsport, sa Francisco Castro till svenskgalopp.se.

Två lopp senare hoppade Carlos Lopez upp på Susanne Berneklints största affischnamn I Kirk, vinnare på Meydan förra vintern och Årets häst i Sverige 2019. Även han gjorde bra ifrån sig men fick nöja sig med femteplatsen mot stenhårt motstånd.

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.