Späckad galopphelg står för dörren


Toppsport både i Sverige och utomlands. Det vankas en stor galopphelg. På Jägersro rids det viktigaste förlöpet inför Svenskt Derby, Voterlöpning.

I veckan har ATG släppt odds till det svenska galoppderbyt som ridits i obruten följd sedan 1918 och i år avgörs på Jägersro 18 juli.

Andrahandsfavorit i nuläget är Lennart Reuterskiöld Jr:s Wolfof Vancouver, som kommer att bli hårt betrodd i söndagens Voterlöpning med en halv miljon kronor till vinnaren.

– Han ska vara rejält framsatt med loppet i kroppen och det ska bli mycket spännande att se honom i Voter, kommenterar Lennart Reuterskiöld Jr till galopptips.se .

Bland motståndarna syns bland annat Fransisco Castros Pusjkin – som inlett året strålande med två raka segrar – kriterievinnaren Palm Springs, tränad av Nina Lindberg Lensvik samt Niels Petersens Kingof Pharoahs, för närvarande tredjehandsfavorit till derbysegern.

Favorit till trettonde segern
Den tidiga derbyfavoriten väljer däremot ett lopp med bara fjärdedelen så stora prispengar, nämligen Svenskt Derby Trail som avgörs med de riktiga derbyförutsättningarna över 2 400 meter.

Hästen det handlar om är No Short Cuts som tränas derbyspecialisten nummer ett Wido Neuroth och avrundade fjolåret med två raka segrar på Jägersro. Nu är det dags för första starten på sju månader.

– Allt är bra med honom inför detta. Han har visat sig fungera mycket bra på Jägersro och nu testar vi längre distans – känslan är att det ska fungera. Jag måste vara optimist med tanke på vad No Short Cuts visat så här långt i karriären, berättar tolvfaldige svenske derbyvinnaren Neuroth för galopptips.se.

Derbydags i Epsom
Ännu anrikare är förstås det engelska derbyt som avgjordes första gången 1780. På lördag är det dags och i favoritrollen syns de brittiska öarnas motsvarighet till Neuroth, nämligen irländske supertränaren Aidan O’Brien.

Bolshoi Ballet som är tippad att göra sin tränare historisk genom att bli först att nå nio segrar i loppet. Men favoriten till trots är det en ovanligt tunn uppställning från O’Brien som vunnit sex av de senaste nio upplagorna. Faktum är att det är första gången sedan 2004 som han bara har en derbyhäst på startlinjen i jakten på förstapriset motsvarande tio miljoner kronor.

Även på andra sidan Atlanten väntar treåringars största styrkeprov och liknande prispengar i Belmont Stakes, det sista benet i ”Triple Crown”. Knapp favorit är tvååringskungen Essential Quality, som bommade som favorit i Kentucky Derby och stod över Preakness Stakes för att sikta mot detta lopp.

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.