Realize Rock vann Tabergs Bro Park Trial 2019


Jätteöverraskningen Realize Rock blev svaret när storloppet Tabergs Bro Park Trial reds på söndagen den 30 juni 2019.

Roy Arne Kvisla-tränade
Realize Rock stod för en praktskräll när han genom en virvlande långspurt klädde av motståndet i treåringsloppet Tabergs Bro Park Trial och vann till 26 gånger pengarna.

– Jättekul! Det här är en fantastiskt trevlig häst. Jag har gillat och trott på honom från början och jag tackar för förtroendet från Roy och ägarna. Jag är jätteglad! sa segerjockeyn Andreas Tapia Dalbark.

I och med segern, som var värd 400 000 kronor, är Realize Rock garanterad en plats i Svenskt Galoppderby om två veckor. Men om hästen går ut där återstår att se.

– Derbyt är alltid mycket tuffare men som det ser ut i dag skulle han kunna platsa för att få en peng. Men jag vet inte om man vill vara med i derbyt för att få en peng. Vi får diskutera det med ägarna, sa Roy Arne Kvisla.

Första årssegern för Master Bloom
I fjol vann Master Bloom sju av nio lopp, däribland Danskt Derby och Svenskt St Leger, och tjänade 1,8 miljoner kronor. Men i år hade fyraåringen gått segerlös ur tre starter när han på söndagen gick ut över mastiga 2 600 meter i Kapplöpningssällskapets Stora Pris. Där serverades Cathrine Erichsen-träningen en fin resa på innerspår och sedan ridande Carlos Lopez hittat fritt spelrum i slutkurvan speedade Master Bloom ifrån motståndet till överlägsen seger.

– Det var ett perfekt lopp för honom, bra distans och bra tempo hela vägen. Han är uthållig och har väldigt bra speed också, kommenterade Carlos Lopez segern, som knappast är säsongens sista.

– Han har behövt några lopp för att komma igång men nu har han toppform, så jag tror att han kommer att visa sin kapacitet framöver, sa Lopez.

På V64 betalade sex rätt fina 525 911 kronor. Se även dagens V64 resultat söndag 30 juni 2019

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.