Petersens Privilegiado överlägsen i Norskt Derby


Han var tvåa i Svenskt Derby tidigare i somras. Nu slog Privilegiado till med en förkrossande seger i Norskt Derby och hade en imponerande uppvisning.

– Hästen var helt överlägsen och mitt jobb som jockey var väldigt enkelt, sa Pat Cosgrave.

– Han gjorde en stor prestation i dag. Helt fantastiskt, sa tränaren Niels Petersen som hade en stor dag med fem segrar på Övrevoll och tog även hem storloppet Marit Sveaas Minneslöp med Square de Luynes.

Det är Niels Petersen som tränar Privilegiado och han hade en stor dag på Övrevoll den här söndagen. Det blev hela fem segrar till stallet, varav flera storloppstriumfer där Norskt Derby förstås var kronan på verket. Pat Cosgrave fick rycka in och rida hästarna istället för avstängde Rafael Schistl och gjorde ingen besviken. I Norskt Derby låg han fint med som tredje häst och satte in stöten vid det långa upploppets början. Han satt lugn i sadeln och började inte jobba förrän mitt på upploppet. Då kopplade Privilegiado greppet direkt och bara brisade ifrån konkurrenterna. Avståndet växte in mot mål och det var rena defileringen. En suverän insats av Privilegiado som imponerade stort. Förstapriset var 633 750 norska kronor.

– Det var ett väldigt trevligt samtal att få om att få rida hästen. Niels Petersen ska ha all cred för detta och mitt jobb som jockey var väldigt enkelt. Hästen var helt överlägsen och det är starkt gjort att sätta honom i så fin författning och vinna överlägset i ett Derby mot så bra hästar, sa Pat Cosgrave.

”Helt fantastiskt – vi vann båda storloppen”
Pat Cosgrave vann även storloppet Marit Sveaas Minneslöp med Niels Petersen-tränade Square de Luynes. Förstapriset där var 800 000 norska kronor. Som om inte det var nog tog segerduon även hem Derby Mile med hästen Izakaya med ett förstapris på 95 000 norska kronor.

– Det har gått över förväntan i dag och det är helt fantastiskt. Vi kom med många bra hästar och vann båda storloppen. Privilegiado gjorde en stor prestation i dag, sa Niels Petersen.

Michael Carlsson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.