Per-Anders Gråberg fick frakturer efter olycka


Svenske toppjockeyn Per-Anders Gråberg skadades i samband med ett lopp i danska Odense från lördagen. Gråberg föll av hästen In the Mood i en upploppsstrid.

– Jag blev röntgad igår och hade frakturer på två eller tre olika kotor. Den här säsongen är självklart förbi, berättar Gråberg från sjukhussängen i Odense.

Det var när In the Mood sökte en lucka på upploppet som hästen snubblade till mot framförvarande ekipage och Per-Anders Gråberg slungades ur sadeln.

– Som man ser på filmen så försöker jag slänga i handbromsen innan jag hamnar i bakbenen på hästarna framför, men tyvärr så hann jag inte. Jag flög upp över huvudet, under halsen och ner mellan benen på min egen häst.

– Det är tyvärr sådant som kan hända i löp. Det finns ingen man kan skylla på tycker jag.

– Jag vet inte riktigt hur hästen träffade mig. Jag kommer inte ihåg något, jag slog huvudet i backen och det första jag minns är att det stod en massa folk runt omkring mig, berättar Gråberg som ska genomgå en magnetröntgen på måndagen.

– Jag blev röntgad igår och hade frakturer på två eller tre olika kotor, man visste inte om det var fraktur på femte kotan. Vi se vad magnetröntgen säger. Om jag måste operera någonting eller bara gå med stödkrage, det får vi se imorgon, berättar 46-åringen som tillhört toppskiktet bland skandinaviska jockeys i två decennier och var uppsatt på flera stora chanser under Breeders-tävlingarna hemma på Bro Park på söndagen.

”Bättre att ge kroppen en ärlig chans”
Nu kommer inte veteranen att synas på tävlingsbanan mer under 2020.

– Den här säsongen är självklart förbi. Jag måste gå i stödkrage i minst 12-13 veckor och då är vi inne i december. Det är bara att låta det här läka. Det är ingen idé att hetsa i onödan utan bättre att ge kroppen en ärlig chans. Man är inte 21 längre, konstaterar Per-Anders Gråberg som ståtar med 1 378 segrar i karriären och har ridit över 136 miljoner kronor i prispengar.

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.