Niels Petersen vann Norskt Derby 2020


Niels Petersen blev historisk som tränare när han vann sin tredje derbyseger i rad i Norge. Favoriten Whispering Ocean spurtade till seger i det norska Derbyt för Carlos Lopez och tog hem förstapriset på 575 500 kronor.

– Det är helt fantastiskt, sa Niels Petersen efter sin sjunde derbyseger i karriären.

Hemmatränaren på Övrevoll hade på nytt en superdag och Niels Petersen fortsätter att vinna när det handlar om de tyngsta titlarna. Den norske championtränaren vann det svenska Derbyt tidigare i sommar med Bullof Wall Street. I sadeln den gången satt Carlos Lopez och det var även han som styrde in vinnaren i det norska Derbyt. I söndagens batalj på Övrevoll utanför Oslo var Whispering Ocean bara starkast över det 2400 meter långa loppet på gräs. Över upploppet sprintade han bara förbi de övriga till slut och imponerade stort. I en härlig upploppsduell besegrade han närmast Jet Action och Per-Anders Gråberg. Därmed har Whispering Ocean tagit tre segrar på fem starter och den treårige hingsten köptes in som åring av Niels Petersen.

Makalös dag med fem segrar
I storloppet Marit Sveaas Minneslöp blev det även där en fullträff för Niels Petersen och Carlos Lopez. Detta genom Kick On som tog en imponerande seger och tjänade 600 000 norska kronor. Med andra ord en makalös dag för radarparet Niels Petersen och Carlos Lopez som dessutom fick segrar med Wishformore, Face of Energima och Herewegodandy. Fullständigt storslam med andra ord precis som vid fjolårets norska derbydag. Då blev det också fem segrar för Niels Petersen som då vann Derbyt med Privilegiado och Marit Sveaas Minneslöp med Square de Luynes.

Efter årets fullträff i det Norska Derbyt är Niels Petersen den enda tränaren som har vunnit Derbyt tre år i rad, sedan banan öppnades 1932.

Michael Carlsson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.