Nathalie Mortensen premiärvinnare 2019


Nathalie Mortensen blev förste jockeyn ut i galoppens Skandinavien 2019. När Bro Park öppnade för säsongen tog hon en överraskande seger med egna hästen Justice Focused.

På onsdagen var det Vårpremiär för galoppen i Sverige och Skandinavien med tävlingar på Bro Park, några mil norr om Stockholm. 2019 öppnade med en Silverhandicap där jockeyn Nathalie Mortensen blev premiärvinnare.

Sexårige valacken Justice Focused hade övervintrat på bästa sätt och kunde överraskande koppla grepp om loppets favorit Skyhawk och Per-Anders Gråberg i god tid innan linjen. Valacken tog två andraplatser som bäst på 17 starter under fjolåret. Nu öppnade han med en seger direkt värd 40 000 kronor.

Nathalie Mortensen låg länge sist i fältet och chansade med att rida invändigt i den sista kurvan men tog sig ut i tid och det blev en ganska säker seger.

– Han gjorde det väldigt lätt och tycker att det är kul att gå emellan hästar. Då känner han sig lite kaxig och springer på ett tag. Kapaciteten har han ju, han ska bara få ”sitt löp”, sade segerjockeyn om hästen hon tränar tillsammans med sin mamma Annette Stjernstrand i Skara.

Malva Blademo blev den förste amatören att vinna lopp 2019 i Sverige. Hon gjorde det tillsammans med Tobias Hellgren-tränade Persian Wave. Sex lopp reds under lunchen på Bro Park. Övriga lopp vanns av Heros Kalejs och Per-Anders Gråberg (Arne Kvisla tränar), Likoni och Fabienne De Geer (Catharina Vång tränar), Saltillo och Andrés Polanco (Annika Sjökvist tränar). Per-Anders Gråberg dubblerade och tog även tog hand om onsdagens Arabhästlöpning med Camilla Nilsson-tränade Benjie.

Söndag stora dagen
På söndag är det ”riktig” årspremiär på Bro Park. En nyhet för i år är att söndagarna blir veckans stora galoppdag. ”Premium Days” är en satsning av Svensk galopp och ATG på direktsänd galoppunderhållning i tv med spelet V64.

– Vi ser verkligen fram emot det här galoppåret, som har förutsättningar att bli riktigt bra. Med en bättre streckspelsform, ett bättre tv-koncept och en helt annan och tydligare kontinuitet, så ser det riktigt lovande ut, säger Svensk Galopps vd Fredrik Reuterskiöld i ett pressmeddelande.

Mikael Wikner, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.