Hurricane Red slutar tävla

En av svensk galopps genom tiderna mest framgångsrika hästar har gjort sin sista start. Med 7,8 miljoner kronor på vinstkontot drar sig Hurricane Red tillbaka från tävlingsbanan.

Galopp är en liten sport i Sverige. Men Hurricane Red är en sådan där unik häst som nått utanför galoppbubblan. Känner man till en galopphäst är det den flyfotade fuxen som under åtta säsongen skämt bort publiken med sin kapacitet, speed, fightervilja och utstrålning.

Hästen har gett sina ägare (Stall Zada) och tränaren Lennart Reuterskiöld Jr åtskilliga minnen för livet. Som treåring ordnade han sin tränares första seger i Svenskt Derby och som äldre har hingsten bland annat en seger i Pramms Memorial och tre fullträffar i Stockholms Stora Pris på meritlistan. När åttaårige Hurricane Red nu lämnar strålkastarljuset gör han det med 18 segrar på 43 starter och 7 874 331 kronor på vinstkonto.

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.