10 miljoner i jackpot
Lördag 24 juni 2018

V86 Tips till Solvalla 8 maj 2013


Då öppnar V86 åter för spel och vi på SverigeTravet är inte sena att sätta ihop våra tidiga tankar inför den kommande travomgången på Solvalla. Det var dock lite av en besvikelse när vi öppnade startlistan för den kommande V86-omgången efter det att helgens trav var avverkade, även om det är många fina hästar som finns med så ser det spelmässigt inte alls så kul ut, mycket talar för att vi får se många favoriter rinna undan i spets och varning för solvalla-lunken utfärdas. Vi kommer dock att göra ett ärligt försök att ta oss till miljonerna och i detta inlägg så ger vi oss på ett försök att hitta dragen i jakten på de stora pengarna. Den tidiga prognosen under veckan var att det skulle bli rikligt med regn under onsdagen men detta har nu svängt endel till lätt molninghet med risk för skurar, detta bör borga för ett underlag i perfekt ordning vilket lär tillåta valfri balans. Skulle det bli ordentligt med nederbörd på onsdag rekommenderar vi dock att ni tar del av de tidiga loppen innan dess att V86 tar vid för att bilda er uppfattning för hur banan håller ihop. Solvallas innerspår har en historia kring sig att bli tungsprunget vid mycket nederbörd så ledningen är inte alltid att föredra, dock låter det som att det kommer bli en fin bana trots allt. Nu går vi vidare med veckans analys av den kommande omgången V86 på onsdag den 8 maj 2013 som ni nedan finner indelade per avdelning.

V86-1
Här i den första avdelningen hittar vi den tidiga streckfavoriten i händerna på Åke Svanstedt som tränar och styr Opportunity (häst:2) som helt klart har fått ett passande läge bakom bilen över kort distans (1 640 meter). Vi är dock inte alls inne på att gardera denna kuse då det finns motbud värda att betala för i vår mening. Vi garderar tidigt med Cayenne Käbb (häst:4) som vi tror kommer lossas ordentligt från start av Örjan Kihlström som nu får förtroendet upp i jollen. Hästen har nu två lopp i kroppen och möjligen att det är lite långt sedan senaste starten men kusen har ju mött mer skräckinjagade motstånd än detta. Vi anser även att Johnny B.Kemp (häst:10) ska med på lappen och det är dels för att spelvärdet är skyhögt, hästen gick helt ok som tvåa bakom övermäktiga Kaka A.T. förra veckan på V86. Nu kan det bli smyglopp och med rätt resa så kan det bära hela vägen in i mål, 9% känns väldigt intressant. Vidare streckar vi för omgångens stora skräll i form av Pomona Wibb (häst:7) var Jorma Kontio åter tar plats. Hästen är spårförbättrad även om spår-7 kanske inte står högt på önskelistan men att hästen ska vara så bortglömd som 3% är allt för bra för att vi ska låta bli. Det krävs dock rätt resa men vi är inne på att det kan bli det då Stefan Melander lär sända fram Digital Darling (häst:9) i ett tidigt skede och sätta upp lite fart på tillställningen, detta kan gynna draget Pomona Wibb som med rätt resa kan gå duktigt fort tillslut. Vi kommer att rata bort Stefans häst här då Digital Darling inte imponerade senast och nu handlar det om bakspår även om 16% lockar. Peak (häst:1) är väldigt betrodd här i den första avdeningen vad Björn Goop styr, denna här är mer stark än snabb i våra ögon och sprinterdistans kan väl inte vara hästens melodi(?). Vi tror inte heller innerspåret är något plus då det inte är någon startraket, risk för att BG blir överflyglad här och då blir det till att förlita sig på turen. Hästen har dock form som kommer med två raka vinster efter vila men båda dessa kommer över långlopp – vi lämnar ute hästen på kupongen.

V86-2
Här i den andra avdelningen står vi inför ett lopp över medeldistans (2 140 meter) och likt det första så släpper man iväg de tävlande med hjälp av en bil, autostart. Här finns ingen direkt stor favorit att tala om då det är streckat på flera håll men den som just nu bär det knappa favoritskapet är Feast Your Eyes (häst:8) som kommer med två bra prestationer innanför västen även om det blev galopp senaste. Även om hästen är bra ut bakom bilen så kan man inte negligera att det handlar om bricka-8 vilket är allt annat än gynnsamt. Detta får oss att fylla på men vi måste påpeka att det kan vara en bra spik då streckprocenten hålls nere av bokstaven (d) i raden samt att spåret inte är något att hänga i granen. Vi kan inte förmå oss att låta bli att strecka Stein Daylight (häst:1) som Witasp vurmat för en längre tid nu men framgångarna har uteblivit men nu handlar det om V86-motstånd och då hästen inte är favorit så kan det möjligen bli en smygresa för att sedan avgöra det hela enklet när övriga har kört klart, eller så laddar Leif vad som går och kör i spets så länge lampan lyser, vad vet vi – kanske håller det hela vägen in i mål. Detta är våra förstastreck i loppet men vi tar även med Mellby Vargtass (häst:5) som nu har ett par lopp i kroppen och mest troligt har hästen gått framåt, kanske är det spel mot ett mål om formen sitter där på onsdag. Det är Per Lennartsson som styr och Åke Svanstedt som tränar, Åke själv sitter upp bakom Keso (häst:7) och denna ska med vad vi anser, blir det lite fart på loppet så är detta en häst som kan gå riktigt snabbt tillslut och som håller farten in i mål. Vidare försäkrar vi lappen med Future Love (häst:9) och Örjan som har ett bra smygläge och någon startgalopp lär vi inte få sen denna gången från ett bra spår från bakspår. Vår miljonhäst i detta gäng är dock Long Knight (häst:10) som är vårt sistaval – Hästen gick helt ok i sin årsdebut senast och som allt med Melanderhästarna så går de bäst med ett lopp i kroppen och även om hästen gått framåt rejält så kan det bli svårt i detta gäng från ett tråkigt spår, men 7% är absolut streckvärt i våra ögon som tar med detta som en kioskvältare.

V86-3
Då har vi tagit oss fram till Vårfavoriten som är ett treåringslöp över 2140 meter var man släpper iväg hästarna med bilstart. Här väntar 200 000 kr till vinnande hästs ägare och ingen lär direkt ha gett upp på förhand. Vi måste dock hålla med de tidiga spelarna som har fördelat sina streck på Fly the World (häst:4) och Boys Going In (häst:6) och visst är det så att det är dessa som sticker ut. Senast höll vi på och dividerade huruvida Boys Going In med all sin orutin skulle greja vinsten, blev dumstrut modell större efter det loppet. Så som hästen gick över upploppet när resterande såg parkerade ut och som hästen såg ut efter vinsten så måste det vara förstastrecket för oss i detta lopp. Denna gång stöter Fredirk Perssons häst dock på Fly The World och är det någon som ska slå Boys Going In så är det nog Fly The World som fortsatt visar rejäla insatser. Vi nöjer oss här men skulle dessa köra allt för snabbt i en strid i främre träffen så kan det möjligen bjuda in en tredjehäst. De man fyller på med isf är Ivar Sånna (häst:9) som fortsätter se rejäl ut och här kan det bli en perfekt resa. Man ska nog inte heller helt negligera Gimeheaven Sisu (häst:7) som är extremt bortglömd med sina 3% då hästen kanske kommer blåsas av från start mot ledningen, det återstår att se – vi trodde mycket på hästen senast när man inte ens körde ur kusen, snällt upplägg den gången – nu kanske man styr på för fullt. Tar man dessa fyra på lappen så åker man med både hängslen och livrem, vi tar bara de två förstnämnda. Vi kan även nämna Dollar Boko (häst:1) som fått en del spel på sig, detta är en kuse vi inte alls tror på och den kommer inte att åka med på vår lapp – kusk minus med lill-ludde upp i baljan.

V86-4
Då var vi framme vid den fjärde avdelningen och här står vi inför ett lopp över meddeldistan, tillskillnad från tidigare avdelningar så kommer man dock att starta loppet med voltstart här. Notera att hästarna 1-9 står på startvolterna och från 20 meters tillägg hittar vi hästarna 10-15. Alla de mest betrodda brottar med tråkiga lägen, streckfavoriten Chivas Boko (häst:5) har ett svårt femtespår på framvolten men skulle det bli en perfekt start från Jorma Kontio så kan det absolut handla om tidig ledninge för att sedan hålla undan för övriga. Vi kommer dock att sätta alla våra pengar på andrahandare Blue River Pipe (häst:11) som imponerade stort i sin årsdebut i ny regi Svanstedt i senaste starten. Detta är vår första spik för dagen och även om vi gillar Foal Tooma (häst:13) så kan vi inte förmå oss att strecka hästen här, spår-4 på volten är allt annat är bra och även om det blev ett tungt upplägg senast så tyckte vi inte hästen såg så där bra ut som vid starterna dessförinnan. Gödslar man vidare bakom dessa så ska man nog inte heller förneka Baltimore Boko (häst:2) som möjligen kan ta spets från detta knepiga spår då hästen är snabb ut, väl där kanske kusken Kaj Widell väljer att köra i ledningen då hästen inte alls är så tokig. Rysaren i loppet är Lotus Eld (häst:10) som inte alls är så dålig som 2% och även om hästen inte är naturligt startsnabb så står hästen ensam på springspår – möjligen Hans-Owe Sundberg på vad som går från start för att ta sig framåt tidigt och att hästen ska vara helt utelämnad kan vi inte hålla med om. Hur som helst – vi stänger lopp med en spik av Blue River Pipe om vi tycker lovade mer för framtiden senast.

V86-5
Här i det femte loppet så handlar det åter om autostart och här ska treåriga ston ut och kriga över 2 140 meter. Här heter den tidiga favoriten Donna Del Sole (häst:8) som kommer från en fin insats senast men bricka-8 är ju ingen favoritposition att singelstrecka ifrån. Vi likt de flesta andra tror att Integrated (häst:2) från Stall Stefan Melander kan utmana om segern och därav får detta tråkigt nog bli vårt andra lås för dagen. Vi tror att detta lås är bombsäkert men streckad man vidare så ska man nog inte negligera Mythical Fortune (häst:7) som vi dock inte tror vinner detta på egen hand. Skulle våra drag vara nedsatta för dagen eller köra sönder varandra i överpace så kan dock detta vara hästen som kommer in om det bli allt för hård körning. Gödslar man vidare bakom dessa så tar man förslagsvis alla 9 tävlande i hopp om att bli själv med alla miljonerna när omgången är över. Vi kan dock inte förmå oss att strecka vidare bakom vår duo då vi inte ser hur någon annan ska vinna loppet, även om det lockar med ostreckade hästar – vi stannar här och går vidare med nästa lopp.

V86-6
Här handlar det om ett lopp över 2 140 meter och voltstart är den metod man använder sig av för att få iväg de tävlande. Hästarna 1-6 står på start och sen noterar vi tillägg med 20 meter för hästarna 7-15. Loppet är extremt jämnstreckat och ingen verkar få förtroendet att bära på favoritskapet när de tidiga spelarna sagt sitt, vi kan dock hålla med – detta är en svårlöst tillställning som vi kommer försöka att kuppa oss ur. Den tidiga men knappa streckfavoriten heter iaf Vilda Gamble (häst:9) som Per Lennartsson tränar och styr, visst är det så att hästen kan vinna, det kan alla i det här loppet men vi tror inte att hästen vinner härifrån – kanske blir det till och med en startgalopp men läget borde tala för en felfri avgång då det är ett bra spår men hästen lär hamna bland de sista från start. Vi kommer istället att singelstrecka Bear With Me (häst:12) och detta är inte någon självklar vinnare på något vis. Läget (springspår, bricka-6) bör inte vara något direkt positivt då hästen inte är någon startraket och möjligen kan det finnas en liten galopprisk men överlag så tror vi att hästen har kapacitet nog att ta ner övriga i detta lopp och 20% på strecken känns som en bra värdehöjare som vi går kort med för att få med oss ett par karamller i avslutningen med. Vi måste dock varna för en rad hästar, Miss Golightly (häst:14) kommer från en bra insats i ett tufft gäng, Meadow Match (häst:11) kan lägga iväg ordentligt om galoppen motas vid grind, spår-5 är ju ingen kul historia för denna kuse – kapacitet finns dock för att kunna vinna. Sist men inte vinst får man nog inte förneka Serena Wind (häst:5) som står på start, ett trassligt spår men hästen är naturligt startsnabb och med denna i ledningen är det hästen att slå, det är ingen bluff men vi tror att det blir svårt att stå emot hästarna från tillägg. Även Åke Svanstedt har ett finger med i spelet – springspår med Hey Honey (häst:7) som nu återkommer med två lopp i kroppen, bra läge och ordentlig kuskförstärkning när Angelica Jonsson som står stå till sidan denna onsdag.

V86-7
Här i den sjunde avdelningen öppnar även Dagens Dubbel för spel så missa inte detta. Det är ett lopp över kort distans (1 640 meter) vilket man släpper med startbil, det tidiga favoritskapet har gått till Ninepoints Charlie (häst:2) som Björn Goop nu får chansen bakom. Detta är en rejäl kuskförstäkning och läget är det inget fel på men vi är inte alls imponerade över hur hästen presterat på slutet och dess inställning. Vi kommer att ta med ett par hästar men denna får tyvärr inte plats på vår lapp, visst kan hästen vinna – men då måste hästen visa det där extra, vi vet ju att det finns kapacitet men den kommer inte ur hästen. Vårt förstastreck i loppet är Bolt (häst:10) – nu måste det vara dags för Tommy Hanné att parkera denna i mål som första ekipage, hästen visar fortsatt bra form men loppet senast blev inte riktigt som det var tänkt. Nu får hästen gå bakifrån och med rätt resa så kan denna växla ned övriga över upploppet. Vi fyller dock på med Recation (häst:7) som har ett spår som möjligen är lite för långt ut på vingen men hästen är snabb och Hans-Owe Sundberg är van att ladda på, kanske en av de mer körglada kustkar vi har från start så vi är inte helt förvånande om denna spårar runt om på onsdag – en fräck chansspik för den som vågar, vi kommer singla den på DD iaf för att sedan få med oss ett par skrällar i nästkommande avdelning. På V86 får vi dock med oss ytterligar ett streck och det handlar om Calypso Blue Chip (häst:5) som är helt bortglömd, hästen kan öppna bra och kommer från en prestation som lovade mer, smällform, bra läge – det duger för oss för att streckad för denna 10%:are endast är streckad på var tioende inlämnad kupong, tackar.

V86-8
Då var det bara avslutningen kvar och här handlar det om ett lopp över meddeldistans vilket man släpper med autostart. Det tidiga favoritskapat har Kung Åke tagit hand om bakom Aroma Grim (häst:9) som kommer från en seger där hästen visade fortsatt god inställning och så som hästen såg ut så ska det vara förstastrecket här. Vi kan dock inte låta bli att spela utan Peignoir (häst:4) som vi är lite småkära i. Hästen kommer från en rätt enkel vinst som inte visade så mycket, det var dock blott andra starten efter ett längre uppehåll och nu tror vi möjligen att hästen har gått framåt med det – i vår mening ska den med på lappen. Väljer Claes Svensson att köra denna i spets som Åke kommer med favoriten tidigt ja då kan möjligen bjuda in en tredjehäst, vi tar med ett par smällkarameller för att bli ensama kvar med 8:an. Vi börjar med att kryssa för Eleanor Rigby (häst:10) som har bra kapacitet och nu återkommer hästen med lopp i kroppen efter vila, nu sliter Robban förhoppningsvis dojjorna på hästen så vi får se vad kusen går för här under våren. Vi kan inte heller förneka Cobol Queen (häst:11) som Örjan nu får chansen bakom, hästen har bra form och loppet senast blundar vi för då det var allt för tuffa emot. Nu kan det bli maxlopp och detta är en häst om kan lägga bra med mark under sig tillslut om det blir lite fart på loppet. Sist av allt tar vi med jätteskrällen Deal Or No Deal (häst:5) som ska med om de väljer att rycka skorna på denna. Hästen kommer med en galopp näst senast och senast var det skor på och då gick det inte alls, ta av skorna och smyg med så är denna 3%:are inte så tokig – vi bara måste ha med den här i avslutningen när pengarna ska fördelas.

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *