13 miljoner i jackpot
Lördag 26 maj 2018

Summering av V86 onsdag 11 januari 2017


Bollnäshästen Narold Vox är van dryga tillägg och långa distanser. När den åttaårige valacken kom till ledningen i V86 på Bergsåker blev det nästan vilsamt trots att kvällens tyngsta favorit hade den argaste konkurrenten tryckande utanför sig i snöyran.

Vintern la sig i travets angelägenheter på onsdagen. V86-tävlingarna på Solvalla och Bergsåker avgjordes på krävande underlag och snön var stundstals besvärande i både norr och söder. Men den bistra väderleken var inget som påverkade nämnvärt.

Favoriterna vann en efter en och med jackpot både på sex- och fem rätt blev det under kvällen klart att en dubbeljackpot på 20 miljoner kronor väntar i åttarättspotten nästa onsdag. Krister Jakobsson i Bollnäs har en häst som blivit en följetong på V75. Narold Vox har blivit åtta men tränaren menar att hästen aldrig varit bättre.

Det blev en häftig duell i loppet för den högsta klassen på Bergsåker. Sedelpressen Narold Vox var omgångens största favorit – 67 procent – och stod för ovanlighetens skull lika start med övriga hästar i loppet över 2640 meter. Ulf Eriksson styrde till ledningen i den första kurvan och trots uppvaktning av starke Udo’s Oiler sista varvet blev det en säker seger med en längd tillgodo på tvåan.

– Jag har inte riktigt koll på statistiken men han har väl nästan aldrig förlorat i spets. Det kändes dock som att det var tacksamt att vi kom före Udo’s Oiler från start, sa segerkusken.

700 kvar ryckte duellanterna undan och det blev långt ner till övriga…

– Jag sa det till Norberg på den sista bortre långsidan att det börjar vara en stor lucka ner till de andra nu. Vi lunkar på sa han och så blev det! Det är två väldigt fina hästar, summerade Ulf Eriksson.

”Körde inte en meter”
Robert Bergh befann sig i Frankrike och hade sju hästar till start under kvällen. Det blev en seger på Solvalla (utanför V86-spelet) och en dubbelseger på Bergsåker på det stora spelet. Jan Norberg gästkuskade bakom knappe favoriten i V86-1, Digital Archive.

Sjuåringen styrdes upp i dödens efter 600 meter och bara lunkade undan genom den sista när kusken begärde det lilla extra. Segertiden 1.13,8 över 2140 meter med bilstart på broddbanan.

– Det roliga är att jag inte körde en meter! Det här var fruktansvärt, sa Jan Norberg.

Berghs andra vinnare Angel Rain var lika överlägsen i stoloppet. Efter att ha hamnat på mellanhand tvingades Ulf Eriksson ut i fjärdespår med storfavoriten genom den sista kurvan.

Trippar till Paris
Blås Undan var favoritspelad i kallblodsloppet och det blev lugna gatan sedan Oskar Kylin-Blom kunde köra sig till ledningen 1500 meter från mål. Amatörtränaren Bror Grönlund från Östersund har en häst i kallblodsloppen på Vincennes i Paris i februari.

Trippel till Stig H
Infektioner har spökat i Stig H Johanssons stall. Nu är man på rätt spår igen vilket onsdagens trippel på V86-spelet var ytterligare ett bevis för.

Lovande Han Herred hade 20 meter att hämta in i fyraåringsloppet på Solvalla. Kenneth Haugstad satt sist invändigt med andrahandsfavoriten när det återstod ett varv. På den sista bortre långsidan förbättrade sig Han Herred i ett huj och hittade lucka invändigt på upploppet och kunde vinna på pigga ben. Fyraåringen tog nu fjärde segern i blott åttonde starten.

När det snöade som mest intensivt i Stockholm gick Björn Goop segrande ur striden med Stig H Johanssons Cash a Cheque Em i V86-2. Läget med bakspår över kort distans var inte det bästa men Cash a Cheque Em redde ut det ändå och lunkade undan trots tredjespår genom den sista kurvan.

Förstemannen i Stig H Johanssons stall Ville Karhulahti fullbordade trippeln med Scampi i den sista avdelningen efter att ta tagit hand om ledningen i starten. Åtta rätt på V86 gav inte mer än 435 kronor. Ingen utdelning på sju och fem rätt.

Se även dagens V86 resultat onsdag 11 januari 2017

Mikael Wikner, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *