13 miljoner i jackpot
Lördag 26 maj 2018

Summering av V75 lördag 7 januari 2017


Det kan ha varit V75-årets största skräll redan på första dagen. Kenzi och Claes Sjöström slog knockout på spelarkollektivet. Den enda som verkade oberörd var tränaren.

– Jag är faktiskt inte chockad, förklarade Jerry Strömstedt.

Med 0,31 procent av V75-spelet på sig på förhand var fyraåriga Kenzi en av hela omgångens minst betrodda hästar. Men även sådana kan som bekant vinna och sedan Claes Sjöström pangstartat till spets, släppt ifrån sig kommandot, tappat en position på sista bortre långsidan så fanns plötsligt spurtkrafter kvar när luckan uppenbarade sig på upploppet.

– Jag trodde inte på seger någon gång. Inte förrän jag kom ut i rygg i slutsvängen och ryckte tussarna, då kände jag att det bet, förklarade skrällkusken som inte delade tränarens tro på förhand.

– Jag tyckte att det var mycket hårdare motstånd, men Jerry har varit optimistisk hela tiden.

Och Jerry Strömstedt visade sig alltså ha fog för sin tro.

– Jag är faktiskt inte chockad. Hon har gjort två fruktansvärt bra lopp på slutet. Och distansen var ett plus idag.

Så det var spelarna som inte hade läst på?

– Ja, verkligen.

Exotisk vinnare
En ännu större skräll ur historiska mått var Jager Oaks triumf. Inte sett till spelet där han var andrahandsfavorit, men till hästens historia. Serbien är sannerligen inget stort land på travkartan, men det var där som Jager Oaks slog upp ögonen för åtta år sedan och gjorde sin första start redan som tvååring.

Året efter noterade han enligt det serbiska travförbundet tiden 1.15,1, men trots detta hade hästen bara tjänat motsvarande 17 696 kronor efter sju segrar på karriärens första 17 starter. Så små kan prispengarna vara på travsportens bakgård. Men den har Jager Oaks lämnat. Sedan ett halvår befinner sig hästen hos Per Lennartsson som onekligen kommit rätt på den nu åttaårige valacken.

– Hästen är väldigt speciell, kör man för tidigt med honom så funkar det inte. Man måste köra honom på bettet hela vägen. Idag vann han med krafter kvar, förklarade Lennartsson sin drömstyrning med ryggar till upploppet vilket slutade i smått överlägsen seger, Jager Oaks särklassigt största prischeck i karriären på 100 000 kronor och Serbiens första V75-triumf.

Dubblar för Kihlström och Sjöström
Mer enligt ritningarna gick det då Beppe Am inledde V75-året med en välförtjänt fullträff efter flertalet helgjutna lördagsinsatser. Örjan Kihlström hittade andra par utvändigt samtidigt som värste motståndaren Top of the World högg i galopp varpå sista halvvarvet blev ren defilering.

Lika lätt gick det när Kihlström och tränaren Roger Walmann bokförde säsongens första V75-dubbel sedan omgångens tyngsta favorit Ioana Hanover fått överta ledningen och reglerat fältet efter behag.

– En genomtrevlig häst som bara vill göra det hon ska göra. Jag tror att hon kan gå en bit upp i klasserna faktiskt, berömde Kihlström som emellertid fick sällskap i toppen av kuskligan när Claes Sjöström följde upp sin knall med att avrunda omgången bakom egentränade Cut Him Some Slack.

– Han har sådan fruktansvärd form. När jag lyfte ut i tredjespår höll han på att springa ifrån både vagnen och selen, mös Sjöström och summerade: Det har varit en fantastisk dag.

Årets tre första V75-miljonärer
Det tyckte nog även nybakade proffstränaren Nicklas Westerholm som hade laddat hårt inför hemmapremiären med fyra V75-styrningar. Lövdala Principito knep andrapriset bakom Kenzi medan Ola Montana stod hela vägen från ledningen.

– Det kändes jättebra och jag var aldrig orolig, han hade krafter kvar, sade Westerholm som verkar trivas i sin nya miljö.

– Det är en härlig region Dalarna, det finns mycket intresse för trav här.

Ytterligare en favorit som höll var norske Moe Svarten som tågade runt konkurrenterna i tredjespår för Jan Martin Bjerring. Det gav en V75-rad som betalade 232 779 kronor för sju rätt. Men trots det så blev det tre miljonvinster. Samtliga var inlämnade på atg.se och så kallade flerkuponger där den största var spelad tio gånger och gav drygt 2,7 miljoner tillbaka.

Se även dagens V75 resultat lördag 7 januari 2017

Robin Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *