13 miljoner i jackpot
Lördag 26 maj 2018

Nuncio mot Olympiatravet och Elitloppet 2017


Prix d’Amerique kan bli aktuellt först nästa år. Nu kan Olympiatravet bli lämpligt som nästa större uppgift för världsstjärnan Nuncio. Elitloppet är dock det stora målet i år för hästen som fick hoppa över loppet i Paris.

I helgen kom beskedet att det inte blir någon start i Prix d’Amerique för elitloppsvinnaren Nuncio. Tränaren Stefan ”Tarzan” Melander menade att vädret – det lynniga – kom emellan.

Dagen efter nyheten kom ut om det blågula bakslaget var ett reportageteam på plats på gården i Enköping. Resultatet blev ett inslag som kommer att visas i TV4:s Nyhetsmorgon på lördagen, samt troligast även i någon av V75-sändningarna i TV12 eller TV4.

– Hästen är väl ungefär lik mig, han hatar vinter. Jag är frusen och gillar det inte och jag ser att han också hatar vinter, säger Melander i inslaget.

”En dundermatch”
Enligt ursprungsplanen skulle Nuncio ha fått flera lopp i kroppen inför i Prix d’Amerique. Feberslängen hästen drabbades av och framför sämre träningsmöjligheter omkullkastade alltsammans enligt Solvallatränaren. Det blev inget möte med den franske titelförsvararen Bold Eagle i världens tuffaste travlopp.

– Bold Eagle kommer säkert att få en perfekt matchning och skulle allt ha lyckats med Nuncio hade det absolut ha blivit en dundermatch. Det kan jag garantera, säger Stefan Melander i inslaget som kommer att visas på lördagen.

Avhoppet från Prix d’Amerique öppnar för andra lopp. Nu kan det bli tal om en tidig årsdebut och sikte på Olympiatravets final i slutet av april.

– Olympiatravet kan bli intressant. Men jag har svårt att planera. Däremot så är det självklart så att det stora målet är Elitloppet för honom.

Mikael Wikner, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *