Charlottenlund (*DK)

Charlottenlund travbana är en riktigt fin oval belägen straxt norr om den danska huvudstaden Köpenhamn i vårt härliga grannland Danmark. Travbanan grundades av Det Danske Travselskab år 1891 (som äger banan än idag) och är därmed Skandinaviens äldsta travbana för hästkapplöpning. Travbanan mäter 950 meter runt om och har ett upplopp som sträcker sig över 200 meter.

Banbredden uppgår till 22 meter vid publiksidan och starten av 2 140 meter och är något smalare på bortre långsidan (1 640 meter) där banan mäter 20 meter rakt över. På Lunden använder man sig av en startbil med rak vinge vilket inte ger någon fördel till hästarna längst ut, dessa spåren är med andra ord ingen rolig historia om man har en häst som är trög ut bakom bilen. Nymodigheter som open-stretch har man inte heller heller lyssnat till utan man bjuder en tradionell oval utan extra innerspår över upploppet. Det finns inte heller någon extra växel för hästar som är lite tröga hem då stallbacken ligger i ingången av sista sväng vilket istället kan få hästar att bromsa till / bryta ut i tron om att de ska hem snarare än i mål.

På banan körs flera stora travlopp som tex Dansk Trav Derby. Förutom aktiviteter kring trav så har man ett antal andra aktiviteter på banan som loppmarknad, etc. Travbanan omger idag en stor gräsmatta som idag används som driving range för golfare. På Charlottenlund hittar du även två restauranger om det kniper i kistan och du bör då se dig om efter Restaurang Pegasus & Restaurang Skjoldgården som kan hjälpa dig att stilla hungern.

Travbanan står också som värd för danskarnas elitlopp, Copenhagen Cup som går av stalpen den andra söndagen i Juni. Tävlingarna håller alltid hög klass när det kommer till denna tävling och finns möjlighet att besöka travbanan så ska man definitivt ta sig ut till ovalen i mitten av Juni till detta storlopp som lockar många fina hästar.

Fakta

  • Upplopp: 200 meter
  • Längd: 950 meter
  • Bredd 1 640 meter: 20 meter
  • Bredd 2 140 meter: 22 meter
  • Vinklad startbilsvinge: Nej
  • Open stretch: Nej
  • Bankod: (55)
  • Förkortning: (Ch)

Karta

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att offentliggöras.

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>