13 miljoner i jackpot
Lördag 28 april 2018

Timoko vann Grand Prix de Sud-Oest 2016


Elitloppsvinnaren Timoko och Björn Goop var tvåa i mål i hästens comeback i franska Agen på söndagen men tilldömdes ändå segern. Domarna ansåg att Timoko blivit trängd på upploppet.

Richard Westerink tar ny sats mot Prix d’Amerique med Timoko och det första steget i tävlingsuppladdningen kunde inte ha slutat på ett bättre sätt.

Tillsammans med ständige kusken Björn Goop segradeTimoko i Grand Prix de Sud-Oest i franska Agen på söndagen. Ett lopp med 880 000 kronor till vinnaren. Goop styrde omgående till ledningen och fick en del uppvaktning under det 2575 meter långa loppet.

Värste motståndaren Bird Parker fick avvakta i andraparet utvändigt och kastades loss under slutrundan av Jean Philippe Monclin. Timoko och Bird Parker ryckte undan en bra bit före de övriga och i mål var Bird Parker först, med knapp marginal.

Domarna i Agen var dock av den uppfattningen att kusken Jean Philippe Monclin vinglat och farit över upploppet och att hans häst brutit ner mot Timoko. Bird Parker flyttades därför ner till andraplatsen och Timoko dömdes som segrare.

Första starten sedan juni
Segertiden i Grand Prix de Sud-Oest skrevs till 11,6 över 2 575 meter, ett rekord för loppet. Lutfi Kolgjini hade två hästar med. Dante Boko slutade fyra och Quick Fix diskades för galopp. Söndagens lopp var det första för Timoko sedan tredjeplatsen i Kymi Grand Prix i mitten av juni i år.

Mikael Wikner, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *