13 miljoner i jackpot
Lördag 26 maj 2018

B.B.S.Sugarlight vann Prijs der Giganten 2016


B.B.S.Sugarlight och Vidar Hop tog hem segern i det holländska storloppet Prijs der Giganten. I en stenhård slutstrid höll han undan före skrällen och hemmahoppet Diamond.

– När han kommer till ledningen är han ett lejon, en fighter som aldrig ger upp, sa tränaren och ägaren Fredrik Solberg.

Prijs der Giganten avgjordes på Wolvega travbana med en dryg kvarts miljon kronor till vinnaren. B.B.S.Sugarlight öppnade bra men var chanslös på ledningen mot katapultstartande Diamond och Robin Bakker. Men när Vidar Hop gled fram och ställde frågan fick B.B.S.Sugarlight överta täten utan strid. Han fick sedan dirigera som han ville i ledningen och hade hårt betrodde Ustinof du Vivier på utsidan. Men den franske hästen var helt under isen och tidigt slagen och galopperade sedermera. Istället var det Diamond som utmanade B.B.S.Sugarlight över upploppet i en härlig duell. Det såg ett tag ut som att Diamond skulle kliva förbi men den norske stjärntravaren vägrade att ge sig och B.B.S.Sugarlight höll undan med knapp marginal. Segertiden blev 1.13,4 över distansen 2100 meter med bilstart.

– Jag trodde att vi skulle förlora men de sista 30, 40 metrarna kom min häst tillbaka, sa Vidar Hop.

Fredrik Solberg berättade efteråt att nästa start för B.B.S.Sugarlight blir i ett lopp på Jarlsberg om 14 dagar och därefter blir det vila och vinterträning inför nästa säsong. Det blev dött lopp om tredjeplatsen i Prijs der Giganten mellan Jörgen Westholm-tränade Rocky Winner och Duke of Greenwood.

Strukna var Voltigeur de Myrt och Coldtown.

Michael Carlsson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *