13 miljoner i jackpot
Lördag 26 maj 2018

Trio

Trio är ett spel där man ska lyckas pricka in 1:an, 2:an och 3:an i ett lopp, i rätt ordningsföljd. Man får spela med hur många hästar som helst på de olika positionerna, men kostnaden för ”systemet” multipliceras därefter. Så om jag spelar trio med följande hästar;

1:a – Häst nr. 1
2:a – Häst nr. 2,3,4,10
3:a – Häst nr. 2,3,4,10,11,12

Så blir antal rader: 20 rader.
Detta multiplcieras sedan med insatsen, säg att jag spelar 10kr i insats så blir kostnaden 200kr för ovanstående. Insatsen är det som sedan multipliceras med oddset för den vinnande ordningsföljden, i detta fall så är det 10kr x odds.

Har man samma häst som 2:a och 3:a (likt systemet ovan) så tar man bort 3:an när man räknar raden för den tänkbara raden där 2:an faktiskt kommer 2:a eftersom hästen inte kan sluta både 2:a och 3:a i samma lopp. Därav kan man inte multiplicera lopp 1, lopp2 och lopp3 med insatsen för att få rätt radantal.

Rekommendationen är att spika en vinnare och sedan fylla på för andra och tredjeplatsen för att hålla ner radantalet.

4 Comments

 1. hittar ingenstans att rätta Trio spelad 5 mars 216? skriv snälla….hur i jisses namn ja finner denna info?

  Post a Reply
  • Hej AnnSofie,

   Vi har tyvärr inte Trio-resultat på SverigeTravet, hänvisar dig till atg.se

   // SverigeTravet

   Post a Reply
   • Hur fan räknar man fram t.ex om en kombination ger 630 dem där 630 kr hur räknas de fram. Det är dålig förklaring om detta. Jag van 4500 kr och det var inte en hög odds den hästen som van varför blev det så?

    Post a Reply
    • Hej Daniel,

     Har du spelat Trio möjligen? Då är det ett odds x insats per vad som du spelat. Det handlar om en ordningsföljd på de 3 första hästarna och har inte endast med oddset på vinnare att göra. Det är bara till att gratulera till vinsten.

     Post a Reply

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *